Van Belediye Başkanı Kaya‘dan 1 Mayıs Mesajı

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, dünya emekçi halklarının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs ile ilgili bir mesaj yayınladı. Tüm emekçiler bayramını kutlayan Kaya, "Bugün 1 Mayıs‘ı kutlayabiliyorsak bu tarih boyunca verilen bedellerin sayesindedir" dedi.

Van Belediye Başkanı Kaya‘dan 1 Mayıs Mesajı
İşçi ve emekçilerin bayramını kutlayan Kaya, 1 Mayıs‘ın dünya işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirtti. Emekçilerin tarih boyunca büyük bedeller verdiğinin altını çizen Kaya, yoksulluğun ve işsizliğin giderek arttığı bir dönemde emekçiler taleplerini gür bir sesle dile getirmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Kaya, "Bugün 1 Mayıs‘ı kutlayabiliyorsak bu tarih boyunca verilen bedellerin sayesindedir. Emekçi halkımızda bugüne yaraşır bir şekilde alanlarda seslerini haykırmaya devam edecektir" dedi.

Kaya, mesajında "Biz de yerel yönetimler olarak emekçilerimizin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kendi belediyelerimizde de demokratik mücadelenin en önemli alanı olan emeğe saygının yollarını açmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile 1 Mayıs‘ta emekçilerin ve halkımızın verdiği mücadelenin bu ülkeye barış getirmesini diliyor, bütün dünya emekçi halklarının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs‘ını kutluyorum" diye belirtti.

Kaynak: İHA