Şanlıurfa‘da 1 Mayıs Etkinlikleri Başladı

Şanlıurfa‘da bazı sivil toplum kuruluş üyeleri ‘‘1 Mayıs İşçi Bayramı‘‘ etkinlikleri çerçevesinde basın açıklaması yaparak el ilanları dağıttı.

Karakoyun İşmerkezi önünde toplanan sivil toplum kuruluş üyeleri adına Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Demir açıklamada bulundu. Demir, yaşamını alın teriyle kazananlar, işçiler, kamu emekçileri, işsizler, emekliler ve ev kadınları dayanışmaya ve birlikte mücadeleye bugün her zamankinden daha çok ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. İşçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs‘ta tük dünyada işçi sınıfın ve ezilen haklar, eşitlik, özgürlük, kardeşlik,

insan yaşam iş talepleri ile alanlarda dolduracaklarını ifade eden Demir şunları kaydetti:

‘‘Tüm çalışanlara, insan onuruna yakışır bir ücret ve sağlıklı çalışma koşulları sağlanmasın, çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi taleplerimizle 1 Mayıs‘ta yine alanlarda olacağız.Türkiye‘de Ortadoğu‘da ve bütün barışın, kardeşliğin, güvenceli yaşamının, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek yaratmak için mücadelemize kararlıkla, azimle, inançla devam edeceğiz‘‘.

Açıklamanın ardından gruptakiler el ilanlarını dağıttı.

Kaynak: İHA