MHP ve CHP paslaşıyor

MHP lideri Bahçeli'nin CHP'yi öven açıklamaları, skandal kasetle gündeme gelen MHP-CHP koalisyonu iddialarını güçlendirdi.

AK Partili Akdoğan, iki partinin birlikte hareket ettiğini söyledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP’li Recai Yıldırım’ın bahsettiği ‘CHP ile koalisyon’ hedefine uygun şekilde Kılıçdaroğlu’nu uzun uzun övdü. AK Partili Yalçın Akdoğan ise MHP yönetiminin maneviyat kaosunda CHP ile paslaştığını söyledi.

Kaset skandalıyla istifa eden iki MHP Genel Başkan Yardımcısından biri olan Recai Yıldırım görüntülerde AK Parti’ye karşı CHP ile koalisyondan bahsederken, MHP lideri Bahçeli’nin de koalisyon hedefine uygun şekilde Kılıçdaroğlu ve Baykal’ı övmesi dikkat çekti. MHP lideri Bahçeli, “Akıllarınca CHP ve MHP yıpranmıştır. Başbakanın konuşmalarında hiçbir güzellik yok. CHP’nin mevcut genel başkanını sorgularken ‘kaset olayından dolayı sen genel başkan oldun’ diyor. Bundan daha seviyesiz bir cümle olabilir mi? Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun birikimi, tecrübesi, siyasi konumu hepsini sıfırlayacaksınız, büyük bir iftirayla karşı karşıya kalan ve yılların siyasetçisi, siyasete önemli katkıları olan bir zatın bir iftiraya kurban gitmesi üzerine onu suçlayacaksınız” dedi. Bahçeli’nin bu sözleri, MHP’nin Yıldırım’ın bahsettiği şekilde CHP’yle koalisyon peşinde olduğu iddiasını güçlendirdi. Bahçeli’nin Baykal ve Kılıçdaroğlu’na övgü dolu sözlerini STAR’a değerlendiren Başbakan Erdoğan’ın Siyaset Danışmanı, AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Yalçın Akdoğan, MHP’nin CHP’nin değirmenine su taşıdığını söyledi. MHP’nin maneviyat kaosu yaşadığını belirten Akdoğan,”AK Parti’ye karşı tek başına mücadele edemeyenler, çok farklı düşüncelere ait olsalar da bir araya gelmekten, birlikte hareket etmekten çekinmiyor, birbirleriyle paslaşıyorlar. MHP son dönemde CHP’nin değirmenine su taşıyor” diye konuştu.

MHP’de eksen kayması yaşanıyor


MHP’de bir eksen kayması yaşandığını ve bu durumdan ülküülerin rahatsız olduğuu belirten Akdoğan şöyle dedi: ”Maneviyattan kaos yaşandığı, laikçi ulusalcı CHP’nin çizgisine doğru kayıldığı düşünülüyor. Geçmişte bedel ödeyen bir çok ülkücü bugün dava bilincine sahip olmayan yöneticilerin bu eksen kaymasına sebep olduklarını düşünüyorlar. MHP’deki bu temsil krizi, eksen kaymasıyla birleşince partinin oylarında erimeye sebep oluyor.” Milletin beraberliği açısından AK Parti’nin varlığının teminat olduğunu kaydeden Akdoğan, “Bugün denklemden AK Parti’yi çıkarsanız, Türkiye’de bu bütünlüğü sağlayabilecek başka bir siyasi anlayış yok” diye konuştu