Kanyonda Doğa Yürüyüşü

Ulubey Kaymakamlığı ve Belediyesi dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak kabul edilen Ulubey Kanyonları‘nda doğa yürüyüşü düzenlendi.

Kanyonda Doğa Yürüyüşü
Amerika’daki Arizona kanyonlarından sonra uzunluk bakımından dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ulubey Kanyonları turizme açılmak isteniyor. Bu amaçla Uşak Valiliği Ulubey Kaymakamlığı ve Ulubey Belediyesi sık sık kanyonların tanıtımı amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ulubey Kaymakamlığı ile Ulubey Belediyesi’nin bugün ortaklaşa düzenlediği doğa yürüyüşüne İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Ulubey Kaymakamı Selami Işık, Sivaslı Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli, Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk ve vatandaşlar katıldı. Sabah saat 10.00‘da başlayan ve yaklaşık 3 saat süren yürüyüşte katılımcılar kanyon içerisindeki 8 kilometrelik parkuru tamamladı. Bazı katılımcılar zorlu parkuru güçlükle tamamlarken yürüyüş bitiminde seyir terasında Ulubey Belediyesi’nce katılımcılara öğle yemeği ikram edildi.

Etkinlik sonunda amaçlarının kanyonları turizme kazandırmak istediklerini belirten Ulubey Belediye Başkanı Alı Rıza Ada her yıl geleneksel olarak doğa yürüyüşü organize ettiklerini ifade etti. Kanyonların tanıtımı ve turizme açılması için bazı projeler üzerinde çalıştıklarını bunların en önemlisinin milli park projesi olduğunu söyleyen Başkan Ali Rıza Ada, “Kanyonlar ve Sülümenli harabeleri turizme açılırsa ilçe ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacak. Bunun gerçekleşmesi için tanıtım faaliyetlerine önem veriyoruz. Katıldığımız fuarlarda ve çeşitli etkinliklerde kanyonların tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. Burada turizmin gelişmesi için yatırım yapmak isteyenlere her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Kaynak: İHA