Gandi neden asabi?

CHP liderinin, son dönemde sergilediği hakarete varan üslubunun altından, SSK karnesi, Neşter operasyonu, Halk Tv satışı ve İş Bankası usulsüzlüğü skandallarının olduğu ortaya çıktı.

Ankara kulislerinde ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresinde konuşulanlara göre, Kılıçdaroğlu’nu geren skandallar şöyle:

SSK KARNESİ:
1992-1999 yılları arasında SSK Genel Müdürü makamında oturan Kılıçdaroğlu, görevinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca, kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle alındı. SSK 1994 yılında 15 trilyon, 1995 yılında 60 trilyon, 1997 yılının ilk 6 ayında hazineden 60 trilyon yardım almak zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu döneminde SSK ilk defa değeri 5 trilyonu bulan gayrimenkulu satmak zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu’nun döneminde SSK’nın pirim alacakları gecikme zammı ile 150 trilyonu buldu.

USULSÜZLÜKTEN ALMA GİRİŞİMİ:
Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü görevini sürdürürken, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul tarafından 1996 yılında ‘ihalede usulsüzlük’ yaptığı için görevden alınmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

NEŞTER OPERASYONU:
Yine SSK’daki 5 milyar dolarlık yolsuzluğu içeren Neşter Operasyonu, Kılıçdaroğlu’nu köşeye sıkıştırdı. Operasyonun savcısını Muğla’dan CHP adayı olarak gösteren Kılıçdaroğlu, savcıyı aday yaparak “Neşter’in diyetini mi ödüyor” soruları ile karşı karşıya kaldı.

HABERAL DAVASI:
Ergenekon sanıklarından Mehmet Haberal’ın ve Sinan Aygün’ün, CHP listelerinden aday gösterilmesi Kılıçdaroğlu’nu hem parti içinde hem de siyaset arenasında zor durumda bıraktı. Her iki aday ile ilgili olarak, çok sayıda usulsüzlük iddiası bulunuyor.

HALK TV SATIŞI:
Ergenekon operasyonu kapsamında yapılan Oda TV’ye yönelik baskın, CHP’nin yayın organı olarak bilinen Halk TV’nin satışında yapılan kirli pazarlıkların gün yüzüne çıkmasına yol açtı. Kılıçdaroğlu, operasyon kapsamında göz altına alınan gazeteci İklim Bayraktar’ın açıklamaları ile zor durumda kaldı.

İŞ BANKASI OPERASYONU:
İş Bankası’nda, eski Lider Deniz Baykal’a yakın isimlerin tasfiye edilerek yerine yeni isimlerin atanması da parti içinde büyük rahatsızlığa yol açtı.Yine Maliye Bakanlığı İş Bankası’nın 1985-2005 yılları arasında kullandırdığı kredilerde usulsüzlük tespit etti. Maliye konuyla ilgili İş Bankası’na 700 milyon lira ceza keserken, ceza süresini kapsayan bölümde Kılıçdaroğlu da parti adına banka yönetiminde yer alıyordu.

CİNAYETE ADI KARIŞTI:
Ankara’da 1970 yılında solcu bir grup tarafından öldürülen ülkücü Dursun Özkuzu olayına ilişkin konuşan, Özkuzu’nun ablası Samiye Oktay’ın eşi Türk Ocakları Genel Sekreter Yardımcısı Osman Oktay, olayda Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu yönünde iddialar olduğunu söyledi.