Erzurum‘da "Bediüzzaman Sergisi" Açıldı

Bediüzzaman Said Nursi‘nin hayatını anlatan ve Risale-i Nur eserlerinin tanıtımının yapıldığı ‘Bediüzzaman Sergisi‘, Erzurum‘da açıldı.

Erzurum Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV), Erzurum Kültür ve Sanat Yardımlaşma Derneği, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Barla Platformu‘nca düzenlenen Bediüzzaman Sergisi, Said Nursi‘nin talebeleri Mehmet Kırkıncı, Salih Özdemir, Salih Özcan ve Mehmet Fırıncı tarafından Kültür Merkezi Salonu‘nda açıldı.

6 Mayıs‘a kadar açık kalacak sergide Risale-i Nur Külliyatı‘nın 1926 - 1960 dönemine ait orijinal materyaller, Risale-i Nur Külliyatı‘nın çoğaltılmasında kullanılan teksir makinesi, Said Nursi hakkındaki mahkeme kararları, Nur Külliyatı‘na ait orijinal el yazması eserler yer alıyor.

Sergide otantik ve orijinal el yazması eserlerin bulunduğunu belirten EKEV Genel Sekreteri Arif Karataş, bütün vatandaşları sergiye davet etti. İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Çalışkan, serginin son 4 yılda 3 ayrı dönem halinde açıldığını, Nur Külliyatları‘nın ortaya çıktığı, yazıldığı dönemleri ve Nursi‘nin sürgün yıllarını anlatan esenlerin sergide yer aldığını kaydetti.

Kaynak: İHA