Emniyet Müdürü Çapkın‘dan "1 Mayıs" Teftişi

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları öncesi, gece yarısı Taksim Meydanı‘nda alınan emniyet tedbirlerini yerinde denetledi. Çapkın, "Taksim Meydanı‘nda işçi bayramının bir şölen güzelliğinde geçmesi için her türlü tedbiri aldık" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, gece yarısı Taksim Meydanı‘na giderek güvenlik önlemleri hakkında yardımcılarından bilgi aldı. Denetlemenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hüseyin Çapkın, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü‘nü şölen havasında kutlayacağımıza inanıyorum. Taksim Meydanı‘nda işçi bayramının bir şölen güzelliğinde geçmesi için her türlü tedbiri aldık. Polis her yerde olacak; ancak fazla göz önünde olmayacak" diye konuştu.

İstanbul‘da 38 bin polisin görev alacağını söyleyen Çapkın, aralarında İzmir, Kocaeli Sakarya ve Balıkesir‘inde bulunduğu çevre illerden bin 200 polisin takviye olarak geldiğini ifade etti. İşçilerin güvenliği için yollarda arama noktaları oluşturduklarını söyleyen Çapkın, alana gelenlerin didik didik aranacağını kaydetti. Çapkın, bir basın mensubunun sorusu üzerine her hangi bir provakatif eylem beklemediklerin dile getirdi.

Kaynak: İHA