Başkale‘de Minik Sesler Konser Verdi

Van Başkale ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okul‘u öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı konser halk tarafından yoğun ilgi gördü.

Bir cafenin sinema salonunda sunulan konseri İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar, Milli Eğitim Müdürü Adil Demir, Emniyet Müdürü, Yusuf Cankurt, kurum amirleri, öğretmenler ve çok sayıda veli dinledi. Konserde koro ve sola olarak Türk Halk Müziği ezgilerinden dinletiler sunuldu. Konsere, Atatürk Üniversitesi‘nden gelen öğrenciler de çaldıkları enstrümanlarla destek verdi. Konser üniversite öğrencilerinin Karadeniz yöresinden seslendirdikleri şarkılarla sona erdi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi‘nden hiçbir talep etmeden gelip konser veren öğrencilere bu gecenin anısına okul tarafından teşekkür belgesi verildi.

Konseri hazırlayan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Birol Kartı; bu tür etkinliklere Başkale halkının ihtiyacı olduğunu belirti. Kartı "Başkale‘de bu tür etkinliliklerin pek yaşanmadığı için konsere yoğun ilgi oldu. Yaptığımız bu tür etkinliklere devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA