17 Yılda 11 Bin 154 Nikah Kıydı

Ödemiş Belediyesi’nde görevli evlendirme memuru Ziya Dönmez göreve başladığı 1994 yılından bu yana 11 bin 154 çiftin nikahını kıyarak ilginç bir rekora imza attı.

17 Yılda 11 Bin 154 Nikah Kıydı
İzmir’in Ödemiş ilçesinde görevli evlendirme memuru Ziya Dönmez, 17 yıllık görev süresi içinde yaklaşık 12 bin çifti evlendirerek Türkiye’de bu konuda bir rekora adını yazdırdı.

Dünya evine girmek isteyenlere en önemli soruyu soran Dönmez, bir yıl içerisinde en çok nikahı 753 nikah ile 2007 yılında kıydığını, en az nikah sayımız 584 ile 2002 yılında kıydığını belirterek şunları söyledi: “17 yıllık görev sürem içerisinde toplam 11 bin 154 adet nikah kıydım. 17. yılımı mutlu anlarla tamamlayarak yeni çiftlerin mutluluğu için görevimin başında 18’inci yıla girdim. Toplumun temeli olan ailelerin oluşmasına yardımcı olmak bizim için bir onur.”

2010 yılı içinde 664 çiftin nikah törenini gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Dönmez, “Evlenmelerin en yoğun olduğu dönem hepimizin de bildiği gibi yaz ayları. Mayıs, haziran ve temmuz aylarında bir gecede birçok yerde nikah kıyıyorum. Ramazan ayının ağustos ayına denk gelmesi sebebiyle özellikle temmuz ayında büyük bir yoğunluk yaşanacağını düşünüyorum” dedi. Vatandaşların ‘İki bayram arası nikah kıyılmaz’ düşüncesi nedeniyle Ramazan ayı öncesi ile Kurban Bayramı sonrasına gün aldıklarını belirten Dönmez, “Yaklaşık 23 bin gencimizin mutluluğunu her seferinde yeniden paylaşmak bizim için de bir mutluluk. Tüm çiftlerimize mutlu bir evlilik hayatı temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA