Memur-Sen‘den Üyelerine Bilgilendirme

Memur Sen Konfederasyonu Siirt İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konfederasyonun çalışmaları ve çalışanlara sağladığı katkılar anlatıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı salonunda düzenlenen toplantıya Sağlık Sen Genel Başkanlığı Teşkilatlanma Sekreteri Murat Özdemir, Eğitim Bir Sen Genel Basın Sekreteri Ali Yalçın ile Siirt‘te sendikaların şube başkan ve yöneticileri katıldı. Memur Sen olarak memurların haklarını savunduklarını belirten Özdemir, "2010 yılı toplu görüşmeleri sonunda imzalanmasını sağladığımız mutabakat metni Memur Senin örgütlenmeden gelen gücü kazanma başarısının en somut örneğidir. Gerçektende 9 yıllık toplu görüşme

finalini oluşturan bu süreçte toplu görüşme masasından toplu sözleşme metni çıkardık. Bu yönüyle toplu görüşme finalinde kamu görevlilerine önemli kazanımlar sağladık" dedi.

24. dönem millet meclisinin en önemli görevinin yeni anayasa yapmak olduğuna değinen Özdemir, "Bu anayasada kamu görevlileri ile olmazsa olmazlarımız kamu görevlilerine yönelik siyaset ve grev yasaklarının sona ermesidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA