Kütüphaneler Koridorlara Taştı

Kahta‘daki okullarda bulunan kütüphanelerin kitapları SODES projesiyle öğrencilere sunuldu. Öğrencilerin daha çok kitap okuyabilmesi için bundan sonra kütüphanelerdeki kitaplar okullardaki koridorlarda kurulan raflarda sergilenecek.

SODES kapsamında hayata geçirilen ‘Yaşasın Kitaplar Çiçek Açtı‘ projesiyle Kahta İlçe Merkezi ve köylerindeki 25 okulda kütüphane kuruldu. Bu kütüphanelerin açılışı temsili olarak Gazi İlköğretim Okulu ve Kahta Lisesi Kız Yurdu‘nda yapıldı. Kütüphanelerin temsili açılışını Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, AR-GE birimi personeli Mustafa Çiçek ve Mal Müdürü Satı Aslan yaptı.

Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, okumanın önemine dikkat çekerek, kitap okuma alışkanlığının küçük yaştan itibaren model olması ve sonrasında devamlı ve düzenli olarak kitap okuma alışkanlığının gençlere kazandırılması gerektiğini söyledi.

Bu yıl ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okulları kapsayacak şekilde yapılacak olan ödüllendirme etkinliğinin tüm öğrencilerin okumaya teşviki bakımından önemli olduğunu belirten Açık,"Okuma sevgisi sonucunda öğrenilen bilgilerle her şeyin peşinen doğru olduğunu kabul etmek yerine doğruyu kendimizin bulmasını ve bulduğumuz doğruları ilke edinerek hayatta ilerlemenizi istiyoruz. Bizim diğer bütün canlılardan farkımız düşünme yeteneğimiz ve sonuçlara varabilmemizdir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ise projenin öneminden bahsettin. Kılınç,"2010 SODES Kapsamında 127 Bin TL bedelle ‘Yaşasın Kitaplar Çiçek Açtı‘ projesiyle ilçemizdeki öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, bunu onlara sevdirerek başarmak, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları bilgilere istedikleri an ulaşabilmelerine imkan sağlayacak bir ortam sağlamak, öğrencilerin kitap alma-teslim etme gibi prosedürlerden ve zaman kısıtlamasından kurtarmak,

öğrencilerin özgür bir ortamda bilgiye ulaşıp bu bilgi edinme yöntemini hayatları boyunca sürdürmelerini sağlamak, öğrencilere doğrudan bilgi verme yerine; onlara bilgiye ulaşma yöntem ve alışkanlığı kazandırmak, okulun her alanını her bölümünü eğitim-öğretimin hedeflerine dahil etmek, okulu ve koridorlarını cazip hale getirip buraları da eğitim-öğretimin önemli bir parçası haline getirmek amacıyla okul koridorlarına cazip raflar oluşturularak ve bunlara güncel kitaplar yerleştirilerek öğrencilerin

okuma zevklerine hitap edecek 25 okul kütüphanesi oluşturulmuş ve yaklaşık 25 Bin adet kitap alınmıştır" dedi.

Kılınç ayrıca konuşmasına şunları ekledi:"Öğrencilerin kitap okuma alışkanlıkları kendiliğinden ve severek kazanması sağlanacak, böylelikle bu alışkanlık ömür boyu sürecektir. En temelde bu projeyle kitap okuma; bilgiye ulaşma cazip bir hale getirilecektir. Klasik ve geleneksel bir kütüphanecilik anlayışı yerine; çağa uygun modern bir bilgi edinme yöntemi oluşacaktır. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış olacaktır. Bölgemizde kitap okuma oranını yükseltilmiş olacaktır."

Kütüphanelerin kullanıma açık olması, kitapların erişimin çok kolay olması, kitapların güncel ve kaliteli olması gibi özelliklerden dolayı öğrencilerin memnuniyeti büyük bir memnuniyet içinde olduğunu söyleyen okul müdürleri, projeler kapsamında kütüphanelerin okullarına kazandırılmasında emeği geçen İlçe Kaymakamı Coşkun Açık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ve AR-GE birimi personeline teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Kaynak: İHA