Chp‘li Süheyl Batum‘dan Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Ergenekon davasının savcısı Zekeriya Öz‘ün özel yetkilerinin elinden alınarak başsavcı vekilliğine getirilmesinin, Avrupa Birliği ve ABD‘nin isteği ile yapıldığını ileri sürdü.

Partisinin Ordu teşkilatının temayül yoklaması çalışmaları için Ordu‘ya gelen ve burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, başkanlık tartışmalarına değindi. Batum, Başbakan Erdoğan‘ın "Başkanlık modelini referanduma götürebiliriz" şeklindeki açıklamasını eleştirerek, "Sayın Başbakan‘ın bunları bilerek söylemiyor. Birileri kulağına fısıldamış ona söylüyor. Onun istediği diktatörlük. Türk halkı da ona diktatörlük vermez. ‘Yargı bana karışma‘ diyen bir

Başbakan‘ın istediği rejim Başkanlık değil olsa olsa diktatörlük olur. Ama Türk halkı buna izin vermeyecek" diye konuştu.

Batum, Ergenekon davasının savcısı Zekeriya Öz‘ün özel yetkilerinin elinden alınarak başsavcı vekilliğine getirilmesinin Avrupa Birliği ve ABD‘nin istediği ile yapıldığını ileri sürerek, "Fazla abartmaya başladığı anda, artık yazılmayan kitap bile aranmaya başlayınca, herkes tepki gösterince, iş buraya gelince, eskiden suç ortağı olan AB ve ABD, ‘Ya bu kadar yapmasaydınız‘ demeye başlayınca, bir savcıyı geri plana alıp sözüm ona terfi ettirip, yeni savcılara yolu açmak gibi yola düştüler. Ama bunlarla

kimseyi kandıramazlar. Bu hukuksuzluğu bastırana kadar onları kovalayacağız" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan‘ın söylediği iddia edilen "Ben yargıya karışmıyorum, yargı da bana karışmasın" şeklindeki sözleri değerlendiren Batum, "Dünyanın neresinde görülmüş ya, ‘Ben yargıya karışmıyorum yargı da bana karışmasın‘. Bizim Başbakan‘ın kafasında normal hukuk devleti yok. Zaten Başbakan hukukçu falan değil. Bunları anlamayabilir. Ama anlatabilirsin. Ama Başbakanın yanındaki hukukçular felaket. Bir türlü anlatamıyorlar."

"BASILMAMIŞ KİTABA EL KOYMAK ENGİZİSYON"

Gazeteci Ahmet Şık‘ın ‘İmamın Ordusu‘ adlı kitabına el konulmasıyla ilgili soruyu cevaplandıran Batum, "Basılmamış, yayınlanmamış kitap, adamın kafasındaki düşünce demek. Düşünün; düşünce özgürlüğü kavramını bile kabul etmiyoruz. Bunu ancak engizisyon döneminde Ortaçağ‘da yaparlardı. Türkiye‘ye yakışmıyor, Türkiye bu kadar geri ülke değil" ifadelerini kullandı.

"SINAV HİLELERİ CEMAAT İÇİN"

Batum, YGS sınavındaki şifre iddiaları konusunda ise, "Bütün kurumlar allak bullak oldu. Polislerin sınavında hile yaptılar. ÖSS, KPSS sınavlarında hile yaptılar. Arkasından KPSS ve ÖSS sınavlarındaki hileyi kim yapıyor, başta kurum (ÖSYM) yapıyor kurum. Kendi cemaatine tarikatını dağıtım yapıyor. Şimdi aynı haksızlığı YGS sınavlarında gördük Bütün kurumlar allak bullak oldu. ÖSYM‘ye inanırdık, hile olmaz derdik, geldiler bozdular. KPSS‘ye inanırdık geldiler bozdular. YGS‘ye inanırdık geldiler onu da

bozdular. Neden? Bizim cemaat, bizim arkadaşlar kazansın diğerleri ne yaparsa yapsın diye düşünüyorlar. Ama merak etmeyin bunu el birliği ile gidereceğiz."

Kaynak: İHA