Çanakkale Chp‘de Ön Seçim Heyecanı Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi‘nin (CHP) milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla içlerinde Çanakkale‘nin de bulunduğu 29 ilde uyguladığı ön seçim oylaması başladı.

Çanakkale‘de, il merkezi ile birlikte ilçelerde 10 bin 121 üye oy kullanmak için sabah erken saatlerden itibaren sandık başına gitti. 33 sandıkta oy kullanacak üyeleri tek tek karşılayan aday adayları listeye girebilmek için çaba sarfetti. İl Seçim Kurulu gözetimindeki 11 ilçe ve Çanakkale merkezinde eşzamanlı başlayan oylamanın saat 17.00‘de tamamlanacağı ve daha sonra da sayıma geçileceği öğrenildi.

Öte yandan seçimlerin yapıldığı yerlerde üyeleri tek tek karşılayan milletvekili aday adayları, 1980‘li yıllardan sonra ilk kez ön seçimin yaşandığı Çanakkale‘de bu uygulamanın önemine dikkat çekti. Tam 23 yıl sonra CHP‘de, sosyal demokratlarda böyle bir demokratik bir mücadele olduğunu anlatan bir aday adayı, şöyle konuştu: "Dileriz tüm siyasi partiler böyle bayram yapsınlar. Burada bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Bu uygulama Çanakkale‘de parti için de demokrasinin oturduğunu gösteriyor. Bundan partimiz

kazançlı çıkacak."

Çanakkale‘de yapılan ön seçime milletvekili aday adayı olarak İsmail Özay, Ali Sarıbaş, Mustafa Serdar Soydan, Mustafa Ege, Şükrü Kemerli, Fikriye Kızılkeçi, Ahmet Küçük, Bülent Öz, Altan Tuna, Hüseyin Acar, İsmail Aga, Nurşen Albayrak, Turgut Çamer, Cengiz Demirel ve Emin Doğan katılıyor.

Kaynak: İHA