Bayburt Pmyo‘da Simülatörlü Silah Dershanesi Açıldı

Bayburtlu iş adamları ve sivil toplu kuruluşlarının destekleriyle Polis Meslek Yüksekokulu’na kazandırılan simülatörlü silah atış dershanesi hizmete açıldı.

Bayburtlu iş adamları ve sivil toplu kuruluşlarının destekleriyle Polis Meslek Yüksekokulu’na kazandırılan simülatörlü silah atış dershanesi hizmete açıldı.

Baybur Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO)‘da simülatörlü silah atış dershanesi hizmet vermeye başladı. Bayburt iş adamları ve sivil toplu kuruluşlarının destekleriyle hazırlanan dershanenin açılışında konuşan Bayburt PMYO Müdürü Abdullah Şahin, simülatörlü silah dershanesinin Türkiye‘de üç ilde bulunduğunu dile getiroi. Şahin, “Dördüncüsü ilimizde açıldı. Yaklaşık 55 bin liraya mal olan dershane, Bayburt Valiliği’nin desteği, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla yapıldı. Açılışla birlikte bir öğrenciye yıllık yaklaşık 150 mermi ile talim yapıldığı hesaplanırsa çok ciddi bir maliyetin önüne geçildiği ortadadır.” dedi.

     Konuşmasında okul imkanlarının iyileştirilmesi adına çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Şahin, 8 bin kitabın bulunduğu kapsamlı bir kütüphane oluşturduklarını, Bayburt Belediyesi‘nin katkılarıyla çok amaçlı bir salonu hizmete soktuklarını dile getirdi.

Dershanenin açılmasına katkı sağlayan Keskin Grup Genel Müdürü Ali Haydar Karacak ise eğitimin her türlüsüne katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi.

    Açılışa katılan Vali Kerem Al da MP5 marka silah ile atış yaptı. Vali Al, duran hedefleri vurma başarısı gösterirken, hareketi hedeflerde aynı başarıyı gösteremedi. Programda daha sonra katkıda bulunan iş adamı ve derneklere hediyeler verildi.