Aydıncık‘ta Yol Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde yol yapım ve genişletme çalışmaları İl Özel İdaresi ve Aydıncık Belediyesi‘ne ait iş makineleri ile devam ediyor.

Aydıncık‘ta Yol Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde yol yapım ve genişletme çalışmaları İl Özel İdaresi ve Aydıncık Belediyesi‘ne ait iş makineleri ile devam ediyor.

Aydıncık Kaymakamı Taner Tengir, konuya ilişkin açıklamasında, ilçeye bağlı Boğazkaya, Bakırboğazı, Güroğlu, Sakızlık, Mollaismailoğlu, Kuyu köyleri ile Baydiğin Beldesi‘ni ilçeye bağlayan, ilçe merkezi ile Alaca Karayolu bağlantısı arasındaki yolda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kaymakam Tengir, ”İlçemizde yol yapım ve genişletme çalışmaları devam ediyor. İlçemiz ve Alaca Çorum karayolunu genişletme çalışmalarında, yolun, birinci kat asfalt yapımına hazır hale getirilmesi için yol güzergâhında bulunan arazi sahipleri ile görüşmelerimiz neticesinde, yolun genişlemesi için bedelsiz olarak kabul etmişlerdir. Ben kendilerine gösterdikleri bu duyarlılıklardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Havaların ısınması ile çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Kaymakam Tengir, şöyle dedi: "İklim bakımından baharın gelmesiyle birlikte bizler de çalışmalarımıza hız verdik. Sayın Valimiz Necati Şentürk, bu çalışmalarımıza her zaman katkı ve destek vermişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yol yapım çalışmalarımız, Çekerek İlçe Özel İdaresi teknik elemanınca yol mahallinde yapılan inceleme ve teknik rapor, metraj, taslak proje ve yaklaşık maliyet, yolun planlandığı şekilde yapılması durumunda, Büyük Öz ve Bakır dereleri üzerindeki menfez köprünün 2 metre uzatılması, devamındaki yol kenarına 3,5 metre yüksekliğinde 15 metre uzunluğunda istinat duvarı olması gerekmektedir. Yolun, Alaca bağlantısı çıkışında dere yatağına doğru genişletme yapılması gerektiğinden, bu kısma da yaklaşık olarak 5,5 metre yüksekliğinde, 30 metre uzunluğunda istinat duvarı yapılması gerekmektedir. Yine bu kapsamda önümüzdeki haftaya kadar yol zemini hazır hale gelen yollarımızın birinci kat asfaltını atacağız.”