Uşak Cezaevindeki İsyan Davası

Uşak E Tipi kapalı Cezaevinde 2000 yılında 6 kişinin ölümü, 23 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan isyan davasında yargılanan aralarında Nuri ve Vedat Erhin kardeşlerinde yer aldığı 32 sanık öğle saatlerinde duruşmanın yapılacağı Uşak Atatürk Spor Salonuna getirildi.

Uşak Cezaevindeki İsyan Davası
Çeşitli illerdeki kaldıkları cezaevlerinden sabah saatlerinden itibaren Uşak‘a getirilmeye başlanan aralarında Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin de bulunduğu sanıklar 16 cezaevi nakil aracıyla Atatürk Spor Salonu‘na getirildi. Polis ve jandarma ekipleri duruşma nedeniyle salon ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Sanıklar nakil araçlarıyla sabah saatlerinde Uşak‘a gelmeye başlarken erken gelen araçlar Uşak Cezaevi‘ne gönderilerek öğle saatlerine kadar burada bekletildi. Saat 13.00 sıralarında

duruşmanın yapılacağı salona getirilen sanıklar oluşturulan güvenlik çemberi eşliğinde içeriye alındı.

Duruşma öncesi İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan ile Uşak İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin spor salonuna gelerek incelemelerde bulundu, alınan tedbirleri son kez gözden geçirdi. Jandarma ve polis ekipleri, duruşma nedeniyle Atatürk Spor Salonu bahçesine girişlere izin vermiyor.

Duruşmayı izlemek için Atatürk Spor Salonu‘na gelen avukatlar, basın mensupları ve sanık yakınları üst araması yapıldıktan sonra içeri alınacak. Duruşmanın yapılacağı salona; kamera, ses kayıt cihazı,fotoğraf makinesi, cep telefonu, diz üstü bilgisayarıyla girilmesine izin verilmiyor.

Saat 14.00 sıralarında başlayan duruşmada karar çıkıp çıkmayacağı merak edilirken duruşmanın gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA