Şefaatli İhl, ‘Kutlu Doğum‘ Programı Düzenledi

Yozgat’ın Şefaatli İlçesi İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamber Efendimiz (sav) anma programı düzenledi.

Yozgat’ın Şefaatli İlçesi İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamber Efendimiz (sav) anma programı düzenledi.

İlçe Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı M. Serdar Bakır, Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kılıç, İmam Hatip Lisesi Müdürü Turgay Şenliler, öğrenci ve velilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından Kur’anı Kerim‘den ayetler okundu. Programda açılış konuşması yapan İmam Hatip Lisesi Müdürü Turgay Şenliler, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla böyle bir program düzenlediklerini belirterek, “Biz hemen hepimiz, şu âlemde Rabb’imizi o’nunla tanıdık. O’nun sunduğu mesajlarla yaratan ve yaratılan arasındaki ilişkileri, kul ve Mâbud münasebetlerini, yaratanın ululuğuna ve bizim kulluğumuza yaraşır şekilde duyup anlayabildik. O yeryüzüne ayak basmadan önce hissiyat kapkaranlık, düşünceler tutarsız, gönüller de yalnızlıkla iki büklümdü. Ötelerden bir damla rahmet düşmüyor, gönül yamaçları da baharı ve yeşili bilemiyordu. O’nun teşrifiyle her yeri kasıp kavuran kuraklığın büyüsü bozuldu. Göklerin gözü yaşlarla doldu ve gönüller cennet yamaçlarının rengini aldı. Derken rahmetsizlikten şak şak olmuş bütün sinelerin ızdırabı dindi.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed‘i (sav) anlatan şiirler ve ilahiler okundu. Kız öğrenciler tarafından semazen gösterisinin ardından program piyes gösterisi ile sona erdi.