Midyat’Ta Güler Coşkusu

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti)‘nin Mardin 24. dönem milletvekili adayları Midyat’ta seçim çalışmalarına başladı. Eski Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler’e Midyatlılar büyük ilgi gösterdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti)‘nin Mardin 24. dönem milletvekili adayları Midyat’ta seçim çalışmalarına başladı. Eski Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler’e Midyatlılar büyük ilgi gösterdi.

AK Parti milletvekili adayları, Midyat seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirmek ve bir takım temaslarda bulunmak üzere Midyat’a geldi. Adaylar seçim koordinasyon merkezinin açılışının ardından belediye ziyaretinde bulundu.

Çarşıda halkı selamlayarak ilçe seçim koordinasyon merkezine doğru gelen milletvekili adayları için seçim bürosu önünde iki koç kesildi. Yapılan açılıştan sonra konuşma yapan eski Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Midyat’ın milletvekili adayı olduğunu söyledi. Güler, “Gönüllü olarak söylüyorum, şerefle, gururla Midyat’ın adayı olduğumu söylüyorum. Özellikle şunu belirtiyorum, aday tespiti sırasında bir tatlı rekabet ortamı yaşanmıştır.” dedi.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hizmet yaptığını vurgulayan Güler, “Şimdiye kadar yaptığım hizmetlerin inşallah en şereflisi, en kıymetlisi doruk noktada gelip sizlerden alacağımız vekaletle yapacağımız hizmetler olacaktır. Mardin milletvekili unvanı benim için bütün görevlerden, bütün valilik görevlerinden, hepsinden üstün olacaktır.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE İSTİKRARIN SÜRMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

12 Haziran seçimlerinin önemine değinen Güler, “Türkiye’de istikrar sürecek, istikrarın sürmesi çok önemli. Türkiye 12 Haziran’da çok önemli bir seçim yapacak. Bu seçimin arkasından bir anayasa gelecek. Türkiye’deki bütün meseleleri, ama inşallah ilk başta terör meselesini çözebilecek olan bir anayasa gelecek. Bunun için güçlü bir temsil gerekiyor. Bu irade Allah’ın izniyle AK Parti kadrolarında var, Recep Tayyip Erdoğan başbakanımızda var, ama sizin desteğiniz bu sefer çok daha önemli. Mardin’e çok güçlü bir temsil verin, 6 milletvekilinin seçilmesi için, Ankara’dan bir bakanlık getirelim.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN MESELELERİNİ EN İYİ BU EKİP ÇÖZECEK”

19 yıl valilik görevinde bulunduğunu hatırlatan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 8,5 senesinin tamamını Sayın Başbakan’a en yakın noktada geçirdim. Bu ekibe inanarak geldim, bu davaya inanarak geldim. Biliyorum ki Türkiye’nin meselelerini en iyi bu ekip çözecektir. Tabii ki Midyat’taki birlik beraberliği belirtmek boynumun borcudur. Bu da size hizmet olarak inşallah yansıyacaktır.”

Vatandaşlara çağrıda bulunan Güler, “Siz iradenizi sandığa, Allah rızası için vicdan muhasebesi yaparak, hizmeti kim getirecekse, hangi güçle getirecekse, nereden getirecekse onu düşünerek değerlendirin. Gücü bölmeyin, bölünen güç burada güçlü bir temsilciyi sıkıntıya sokar. Sayın Başbakan ‘Çıraklık ve kalfalık dönemi geçti ustalık dönemi başladı’ dedi. 39 sene Allah’a şükür devlet hizmetinde bulundum. 10 sene kaymakamlık, 10 sene şube başkanlığı, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı, genel müdürlük, 18,5 sene valilik, bir sene de müsteşarlık yaptım. Herhalde bu işin ustası olarak da beni kabul edersiniz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalarda vatandaşlar “Bakan Güler”, “Midyat seninle gurur duyuyor” şeklinde tezahüratlar yaptı. Ardından diğer milletvekili adayları vatandaşlara konuşma gerçekleştirdi.

Milletteki adayları ardından Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, uzun zamandır AK Parti‘ye katılmak istediklerini belirtirken, girmeme nedenlerini yerel çelişki olarak değerlendirdi.

Mardin 1. sıra milletvekili adayı Muammer Güler “Başladığımız bu zor meşakkatli yolda bize Midyat’ın bir köşe taşı olarak verdiği desteği önemsiyorum. İnşallah başarılı bir neticeyi aldığımız takdirde de dile getireceğim.” şeklinde sözlerini tamamladı.