Mhp Genel Başkan Yardımcısı Ataman: Vatandaş Kavga İstemiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, vatandaşın siyasi parti liderleri arasında yaşanılan sert tartışmalardan rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, vatandaşın siyasi parti liderleri arasında yaşanılan sert tartışmalardan rahatsızlık duyduğunu söyledi. Büyükataman, “Vatandaş çatışma istemiyor, vatandaş kavga istemiyor. Siyaset kurumunun aktörlerinin iktidarıyla, muhalefetiyle daha duyarlı, daha sorumlu davranması gerekiyor.” dedi.

             MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, Bursa’da partisinin seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Açılışta dua eden hoca, “Ülke insanlarımıza içeriden ve dışarıdan kurulan bütün komploları başlarına bela ve musibet olarak iade et ye yarabbi.” dedi. Açılışta konuşan MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, seçim çalışmalarına en erken başlayan parti olduklarını kaydetti. MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da partisinin 12 Haziran seçimlerinde Bursa’da birinci olmasını arzuladıklarını dile getirdi.

            Açılışın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Büyükataman, siyasi parti liderlerinin sert üslubunun vatandaşları rahatsız ettiğini söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettikleri vatandaşların siyasette gerginlik ve kavga istemediklerini söylediğine dikkat çeken Büyükataman, şöyle devam etti: “Ülke olarak zorlu ve sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Bölgemizdeki hadiseler dikkate alındığında etrafımızdaki tehlikenin, ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik gayretlerin ülkemize sıçratılmasına yönelik işaretler görüyoruz. Tüm bunları dikkate alarak siyaset kurumunun aktörlerinin, iktidarıyla muhalefetin daha duyarlı daha sorumlu davranması, daha üst düzeyli sorumluluk anlayışı içerisinde hareket etmesi lazımdır diye düşünüyorum."

            ‘Ana..a.’ ve ‘angus’ ifadeleriyle ilgili değerlendirmesi sorulan İsmet Büyükataman, milletin bu tür açıklamalardan hoşlanmadığını dile getirdi. Büyükataman, “Söz, ağızdan çıkıncaya kadar bize aittir, çıktıktan sonra onun esiri oluyoruz. Sorumlu olanların ağzından çıkan yanlış beyanların ülkeyi kaosa, gerginliğe, kutuplaşmaya sebebiyet verdiğini unutmamak lazım. Seçimlere 45 gün kaldı. Bu süreci sağlıklı şekilde, huzurumuzu bozacak herhangi bir hadiseye sebebiyet vermeyecek sorumluluk anlayışı içerisinde geçirmek zorunda olduğumuzu belirtmek isterim. Vatandaşımızın böyle bir duyarlılık istediğini gözlemliyoruz. Ülkenin kavgaya değil, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.” dedi.