Kimse Yok Mu‘dan Sudan‘a 4 Okul

Türk yardım kuruluşları, nakdi yardımların yanı sıra gelişmekte olan ülkelere eğitim yardımları da ulaştırıyor.

Türk yardım kuruluşları, nakdi yardımların yanı sıra gelişmekte olan ülkelere eğitim yardımları da ulaştırıyor. Kimse Yok mu Derneği, bu çerçevede Güney Darfur‘da 4 okul açacak. Güney Darfur eyaletinin başkenti Niyala‘da önceki gün temeli atılan Kimse Yok mu Eğitim ve Kültür Kompleksi‘nin içinde Emine Anne Kız İlköğretim Okulu, Emine Anne Kız Koleji, Emine Anne Erkek İlköğretim Okulu ve Emine Anne Erkek Koleji yer alıyor.

    Temel atma törenine Darfur Eyalet Valisi Dr. Abdulhamit Musa Kaşa, TC Sudan Büyükelçiliği Konsolosu Yusuf Kenan Küçük, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara, Türk iş adamları ve çok sayıda Sudanlı katıldı.

    Darfur Eyalet Valisi Dr. Abdulhamit Musa Kaşa, projenin iki ülke dostluğu adına dev bir adım olduğunu söyledi. Törende konuşan Darfur Eyalet Valisi Dr Abdulhamit Musa Kaşa: “Bu Sudandaki örnek bir projedir. Kültür kompleksinin örnek okullar projesinin temelini atmış bulunmaktayız. İki ülke dostluğu adına dev bir adımdır. Ayrıca buraya Türkiye 50 milyon dolarlık hastane yapacak. Kimse Yok Mu Darfur’da 7 binden fazla göz ameliyatı yaptı. Su kuyuları açtı. Eğitim kompleksi yapıyor ve Orhaniye kasabası kuruyor. Bu projeler, Darfur’un istikrarına katkı sağlayan çok önemli sosyal projelerdir. Darfur’un güvenlik ve istikbali adına yapılan bu projeler için Türkiye’ye minnettarız.” dedi.

    Törende okulların iki ülke arasında dostluk ve kardeşliğin simgesi olacağını vurgulayan T.C. Sudan Büyükelçiliği Konsolosu Yusuf Kenan Küçük ise “Bu okullar Türkiye ile Sudan arasında dostluğun, kardeşliğin simgesidir. Bu okulların dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi bir barış, sevgi ve diyalog yuvası olacağına inanıyorum. Türkiye Hükümeti olarak biz her zaman Darfurlu kardeşlerimizin yanında olacağız.” ifadelerini kullandı.

    Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara da “Her Sudan’a gelişimizde Sudan halkı kollarını açarak bizi sevgiyle, muhabbetle bağrına bastı. Çok sıcak ve samimi karşıladı. İnşallah bu eğitim ve kültür kompleksi Türkiye ile Sudan arasında dostluk köprüsü olur.” diye konuştu.

    Darfur’da açılacak olan Kimse Yok Mu Eğitim ve Kültür Kompleksi’nin sponsoru Tekmen Grup oldu. Tekmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Tekoğlu‘nun eşi Emine Tekoğlu konuyla ilgili “Ömrümün en mutlu günü bugün. Çok şükür Rabbim bize bu mutluluğu yaşattı. Okullara, Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) annesi Amine’den esinlenilerek ‘Emine Anne Okulları’ ismini verdik. Bu okulları bir zincir haline getirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

    Projeye katkı için Kimse Yok Mu Derneği tarafından Sudan kampanyası başlatıldı.