Kastamonu’Ya Çılgın Yatırım

Ağaç ürünleri sektöründe dünyanın önde gelen firması Kastamonu Entegre firmasının yaklaşık 100 milyon Euro’ya mal olan MDF ve Laminat Parke fabrikasının açılışının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceği bildirildi.

Kastamonu’Ya Çılgın Yatırım
Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş Kastamonu Samsun Bölgeler Koordinatörü Enis Koç, ağırlıklı olarak kimya ve ağaç ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren Hayat Holding’e bağlı Kastamonu Entegre şirketinin MDF ve Laminat Parke fabrikasının açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle gerçekleştirileceğini söyledi. Açılış törenine Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kiğılı, Kastamonu Entegre Ağaç İşleri A.Ş Genel Müdürü Haluk Yıldız’ın da katılacağını belirten Koç, “Ahşap Levha sektörünün global oyuncusu Kastamonu Entegre, dünya için üretiyor. Türkiye için çalışıyor. Kastamonu Entegre’nin Kastamonu Organize Sanayi’deki MDF ve Laminat Parke fabrikasının yeni bölümleriyle birlikte resmi açılışı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 4 Mayıs Çarşamba günü saat 12.00’de gerçekleştirilecektir” dedi.

100 MİLYON EURO’LUK YATIRIM

Koç, Kastamonu’da bulunan mevcut yonga tesisinden 15 kilometre uzaklıktaki yeni fabrikanın yıllık 260 bin metreküp ahşap levha üretiminin planlandığını söyledi. Tesisin toplam maliyetinin 100 milyon Euro olduğunu anlatan Koç, “Kastamonu Entegre, orman ürünleri sektöründe faaliyet göstermektedir. Mobilya dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu, yonga levha, MDF, laminat parke, kapı paneli ve bunlarla ilgili katma değer ürünleri üretmektedir. Mevcut yonga levhası tesisinden 15 kilometre uzaklıktaki Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 100 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 400 bin metrekare alanda kurulan tesis 100 milyon Euro’ya mal oldu. Böylece farklı lokasyonlardaki 9 tesisi ile yılda toplam 730 bin metreküp MDF ve bir milyon 770 bin metre küp yonga levha üretim kapasitesi ile toplamda 2 milyon 500 bin metreküp panel üretim kapasitesine sahip olan Kastamonu Entegre Avrupa’nın ilk 6 levha üreticisi arasındaki yerini güçlendirdi” diye konuştu.

HEDEF 1 MİLYAR DOLARLIK CİRO

Koç, Kastamonu Entegre Firması’nın Türkiye’de Kastamonu merkezinde Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde, Gebze, Balıkesir, Gebze Tever ve Samsun illerinde, yurt dışında ise Bulgaristan, Romanya ve Bosna Hersek’te toplam 9 üretim tesisinin bulunduğunu kaydetti. Kastamonu Entegre tesislerinde devam eden yatırımların da tamamlanması ile 2012 yılında toplam 1 milyar dolarlık cironun hedeflediğini anlatan Koç, şöyle devam etti:

“Toplam 3 bin 200 kişi çalışanı ile Kastamonu Entegre, 2010 yılında iştirakleriyle birlikte konsolide olarak 750 milyon dolarlık ciro gerçekleştirmiştir. Devam eden Adana MDF ve Romanya Yonga Levha yatırımları tamamlandığında 2012 yılı içerisinde 240 milyon doları yurt dışında olmak üzere 1 milyar dolar ciro hedeflenmektedir. Floorpan ve Artfloor markalarıyla Türkiye’de laminat parke üretiminin öncü firmalarından olan Kastamonu Entegre, Kastamonu MDF tesisinde devreye alınan yeni laminat parke hattı ile birlikte laminat parke üretim kapasitesini yılda 26 milyon metrekareye yükseltilmiştir.”

Ayrıca Koç, Başbakan Erdoğan’ın helikopter ile geleceği Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikanın 350 kişiyi doğrudan, 10 bin kişiyi ise dolaylı yönden istihdam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA