Hatay‘daki Chp‘li Adaya Silahlı Saldırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, Hatay milletvekili adayı Refik Eryılmaz‘e beraberindekilere dün gerçekleşen silahlı saldırının aydınlatılmasını istedi.

Çetin, Hatay milletvekili adayı Refik Eryılmaz, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Hatay milletvekili aday adayları Mevlüt Dudu, Yılmaz Şahutoğlu ile birlikte Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı‘yı ziyaret ederek olay failinin yakalanıp adalete teslim edilmesini istedi.

Ziyaretin ardından partisinin ilçe binasında bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, saldırıyı kınadığını söyledi. Bu tür olayların meydana gelmesini kimse arzu etmeyeceğini ve moral bozucu olduğunu söyleyen Çetin, "Biz bu seçime çok güzel hazırlandık. İktidar olmak içi yola çıktık. Seçim sürecinde böyle bir olayla karşılaşmamız bizi mücadelemizden yıldıramayacak. Bizi korkutamazlar. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk yolunda yürümeye kararlıyız. Bu olayın aydınlığa çıkması için kamu

görevlilerini göreve davet ediyorum" dedi.

CHP Hatay 3. sıra milletvekili adayı Refik Eryılmaz ise liste açıklanmadan önce huzur ve güven içinde aday adaylığı çalışması yaptığını belirterek, "Listeler açıklandığı zaman karanlık güçler ortaya çıktı. Altını çiziyorum bu olay bireysel bir olay değildir. Açık ve net söylüyorum. Bu olay planlı ve organizedir. Samandağ kardeşliğine kurşun sıkılmıştır. Samandağ halkını kimse karıştıramayacak. Faillerin arkasında bir takım insanlar var. Bu olayda sadece Refik Eryılmaz değil saldırgan hedef gözetmeksizin

ateş açmıştır. Karanlık güçler olaydan sonra hastaneye giderken yine taradılar. Bütün bunlar belirli güçler tarafından organize edildiği çok açıkça görülüyor. Bu kişileri maşa olarak kullanıyorlar. Bu insanları adalete teslim edilmesini istiyorum. Bir daha söylüyorum. Bu kurşunlar Samandağ huzurunu bozmaya atılan kurşunlardır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA