Eski Isparta Valisi Öner‘den Yanıt

Isparta‘nın eski Valisi CHP Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner, ‘işbilmezlik‘ suçlamasına yanıt verdi.

Eski Isparta Valisi Öner‘den Yanıt
Isparta merkez Yakaören Köyü‘nde kapatılan gaz kuyusunun, kapatılmasının risk taşıdığına ilişkin TPAO raporlarını gösteren Öner, “Madem iş bilmiyordum kabul, AK Parti‘nin 3 milletvekili vardı. Bu durumda Başbakan Yardımcısı ve Vali Oğuz onları da suçlamış olmuyor mu?” diye sordu. Kocaeli Valiliği döneminde Memduh Oğuz‘un yönetim kurulu başkanı olduğu OSB‘de nasıl bertaraf edileceği belli olmayan, bir kısmı da hala çıkarılamayan varillerin kimin eseri olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini belirten Öner, ‘Başbakan‘ın yağcısı‘ dediği Vali Oğuz için “Allah kimseyi Memduh Oğuz‘un durumuna düşürmesin” ifadelerini kullandı.

TPAO UZMANLARININ RAPORU VAR

Seçim bürosunda kuyunun kapatılması işini beceremediği yönündeki suçlamalara yanıt veren, Öner, “AK Partili dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından açılan kuyu hemşerilerimin başına dert açtı. Göreve geldiğimizde tedbirlerimizi aldık, araştırmalarımızı yaptırdık. Belediyenin imkanlarının yetmediğini gördük. TPAO, MTA‘dan uzmanlar talep ettik. Türkiye‘de en yetkin kurumlar bu saydığım 2 kurum. MTA uzmanlarının verdiği raporlar Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Tombul imzasıyla Valiliğe intikal ettirildi. O raporda kuyunun kontrol altına alınması noktasında TPAO‘nun imkanlarının uygun olmadığı belirtilmiş. Bu konuda yanlış tavırlar sürerse başka belgeler açıklayacağım. Kimlerin imzasıyla gönderilmiş o belgeleri de açıklayacağım. TPAO uzmanlarının raporu var. Kuyunun kapatılmasının risk taşıdığına ilişkin. Bu raporların yanına not çizilmiş. Problem önemli denilmiş AK Parti milletvekilinin ismi düşülmüş” diye konuştu.

BELGELERİ BULUP AÇIKLARIM

Vali Memduh Oğuz hakkında sert açıklamalarda bulunan Ali Haydar Öner sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Oğuz Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek aramış, ‘Efendim kuyuyu kapattık‘ diyor, Yakaörenli hemşerilerimizi kuyu başına davet ediyor ‘Müjde kuyuyu kapattık‘ diyor. Çiçek de hoparlörü açınca ‘O zamanki vali iş bilmiyordu‘ diyor. İyi de o dönem partisinin 3 milletvekili vardı. Kuyu hakkında onların da açıklamaları var. Başbakan Yardımcısı onları da suçlamış olmuyor mu. Vali ‘işgüzarlık‘ yapacağım derken o dönemin milletvekillerini de iş bilmezlikle suçlamış olmuyor mu? İşte yalan yanlış iş yaparsanız faturası karşınıza hemen çıkar. Şu an başka belgeler var. Bu konuda üzerime gelinirse o belgeleri bulur, açıklarım.”

O VARİLLERİN KOKUSU KİMİN ESERİ?

Kocaeli‘nde valilik yapmış biri olarak bilgi birikimi sayesinde Isparta‘ya geldiğini ve kendisinin olduğu yerde kötü koku olmayacağını açıklayan Vali Oğuz‘a yanıt veren Ali Haydar Öner, “Şimdi Kocaeli‘nde çıkan zehirli variller kimin eseri? Burada kokusu sonradan çıkan Vali kim? Kocaeli OSB‘de gömülü variller Oğuz‘un yönetim kurulu başkanı olduğu dönem çıktı. Nasıl bertaraf edileceği belli olmayan, bir kısmı da hala çıkarılamayan bu variller kimin eseri? 37 yıllık meslek hayatını onurla tamamlayan bir kişiyim. Allah kimseyi Memduh Oğuz konumuna sokmasın. Meslek camiasında Ali Haydar Öner de bilinir. Oğuz da bilinir. Ali Haydar Öner, devlet terbiyesiyle, haysiyetini unvanından üstün tutan kimliği ile bilinir.”

Kaynak: İHA