Binlerce Kişi Sakal-I Şerif İçin Kuyruğa Girdi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Demokrasi Parkı içersinde gösterilen Sakal-ı Şerif‘i görmek ve öpmek için binlerce kişi metlerce uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Adıyaman Müftülüğü ve Sema-Der tarafından ortaklaşa düzenlenen Kutlu Doğum haftası etkinliğinde Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif‘ini görmek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. Vali Ramazan Sodan, TBMM İdare Amiri Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Halil Fırat, daire müdürleri başta olmak üzere Sakal-ı Şerif‘i öpen ve dua eden kişiler oldu. Protokol üyelerinin Sakal-ı Şerif‘i öpmesinin ardından vatandaşlar, sırayla Sakal-ı Şerif‘e

dokunabilmek ve öpebilmek için yarıştı. Uzun kuyruğun oluştuğu Demokrasi Parkı içersinde binlerce kişi sırada bekledi. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman izdihamın yaşandığı programda duygusal anlar yaşandı.

Kur‘an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliği açılış konuşmasını yapan Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, Peygamber Efendimiz‘i (sav) anmak ve onu anlayabilmek için bu tür etkinliklerin düzenlendiğini belirterek, Peygamber Efendimizi en güzel şekilde Allah‘ın anlattığına dikkat çekti.

Vali Ramazan Sodan ise bu etkinliği düzenledikleri için Müftülük ve Sema-Der‘e teşekkür ederek, bu tür programların hem anlamlı hem de çok güzel olduğuna dikkat çekti.

Vali Sodan, Peygamber Efendimizin izinden gidilmesi halinde hem huzurlu hem de mutlu olunacağını dile getirdi.

Konuşmalar sonrasında Kutlu Doğum Haftası ile ilgili resim sergisi açıldı. Sergi içersinde park içerisindeki tüm vatandaşlara lokum ve gül suyu dağıtıldı.

Kaynak: İHA