Bakan Günay‘dan Hayvanseverlere Söz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hayvan Hakları Federasyonu‘nun (HAYTAP) ‘Hayvanların da Yaşam Haklarını Korumaya Söz Veriyorum‘ başlıklı protokolüne imza attı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı‘nı ziyaret eden Bakan Günay, İl Başkanı Ömer Cihat Akay tarafından ‘Evinize hoş geldiniz‘ diyerek karşılandı. Günay, burada kendisini ziyarete gelen HAYTAP temsilcileriyle de bir araya geldi. Federasyon temsilcilerinin sunduğu ‘Hayvanların da Yaşam Haklarını Korumaya Söz Veriyorum‘ başlıklı 10 maddeden oluşan protokole imza atan Günay, Yaradan‘ın yarattığı her canlının yaşam hakkının olduğunu belirterek, ‘Yaratılanı severim Yaradan‘dan ötürü‘ felsefesiyle tüm canlıların yaşam

hakkının savunulması gerektiğini ifade etti. Bakan Günay, bu anlamda siyasi parti gözetmeksizin çalışılması gerektiğinin altını çizdi. Günay, hayvan hakları temsilcileriyle şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte çalışacaklarını ve her türlü desteğin sağlanacağı sözünü verdi.

6 yaşında Marcus adında bir Alman kurdu olan Bakan Günay‘ın ‘Miya‘ adlı Van kedisi ise geçtiğimiz ay öldü. Günay‘ın sokakta bularak ‘Şili‘ adını verdiği kediye, İstanbul Arkeoloji Müzesi‘nin bahçesinde bakılıyor.

Kaynak: İHA