Şanlıurfa‘da Korkutan Patlama

Şanlıurfa‘da bir apartmanın altında bulunan iş yerinde meydana gelen patlama ve yangında korku dolu anlar yaşandı. Şans eseri can kaybına yol açmayan patlama anı, cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre olay, gece saat 02.00 sıralarında Şanlıurfa‘nın Karaköprü beldesinde bulunan Anzılha Apartmanı‘nda meydana geldi. İddiaya göre, apartmanın alt katında inşaat malzemeleri ve mutfak tüpleri satan iş yerinde elektrik kontağından yangın çıktı. Yangının kısa sürede büyümesi üzerine içeride bulunan tüpler patladı. Bina ve mahalle sakinleri patlama sesleri ile birlikte büyük korku yaşadı. Binada bulunan vatandaşlar kısa sürede tahliye edilirken, olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Kısa

sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri patlamalar nedeniyle yangına müdahale edemezken, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Patlamaların sona ermesiyle çalışmaya başlayan itfaiye ekipleri yangını yaklaşık bir saatte söndürmeyi başardı. Meydana gelen patlamalar cep telefonu ile saniye saniye kaydedilirken, olayda can kaybının ve yaralanmanın olmaması sevindirdi.

Korku dolu anlar yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, "Burada büyük bir patlama meydana geldi. Patlamalarla birlikte içeride bulunan tüpler dışarı doğru fırlıyordu. Öyle büyük bir patlamaydı ki korkmamak elde değildi. Apartman sakinleri kısa sürede evlerinden tahliye edildi. Onlar da büyük bir korku yaşadı. Allah‘tan can kaybı olmadı" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İHA