Salih Memecan Üniversitelilerle Buluştu

Ünlü karikatürist Salih Memecan, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor ve Medya Topluluğu‘nun düzenlediği söyleşide üniversitelilerle buluştu.

Ünlü karikatürist Salih Memecan, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor ve Medya Topluluğu‘nun düzenlediği söyleşide üniversitelilerle buluştu. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu‘nda düzenlenen söyleşiye öğrenciler ve Salih Memecan‘ın her yaştan hayranları katıldı. Çocukluğunda kekeme olduğunu ve bu nedenle sürekli çizdiğini belirten Salih Memecan, Bizimkiler, Sizinkiler ve Bizim City‘nin yapım öykülerini öğrencilere anlattı. Öğrencilerin isteği üzerine Limon ve Zeytin‘in

karakterini çizen Memecan, Şerif karakterini çizmek için tahtayı silmek isterken silgi tahtayı silmeyince yanlış kalem kullandığını anladı.

MAKÜ Spor ve Medya Topluluğu öğrencileri tahtayı silmeye başladıklarında tahtanın her yerine mürekkep dağıldı. Öğrencilerin tahtayı kaldırıp sahne arkasına temizlemeye götürmesi herkesi kahkaya boğdu.

Karikatürist Salih Memecan, bir öğrencinin ‘Yandaş basın tabiri hakkında ne düşünüyorsunuz‘ sorusuna, "Sen nereye bakarsan bir yanın olur. Bakış açılarında bu hep mevcuttur" cevabını verdi. Memecan, ‘Eşiniz bizimkilerdeki gibi şişman mı?‘ sorusuna ise "Aman sus" yanıtını verdi.

Salih Memecan‘ın söyleşisine, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, MAKÜ Rektörü Prof. Gökay Yıldız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

MAKÜ Rektörü Prof. Gökay Yıldız, söyleşi sonunda Salih Memecan‘a çiçek takdim etti. Söyleşi, öğrencilerin Salih Memecan‘la hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA