'Bu süreçte organize örgütlü bir kapatma çabası var'

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, "Ne oldu da daha önce ertlenemiş olan YGS sonuçları şimdi açıklandı" diye sorarak, "Gelinen noktada artık daha net olan bir şey var, bu süreçte organize örgütlü bir kapatma çabası var" dedi.

'Bu süreçte organize örgütlü bir kapatma çabası var'
YGS‘de şifreli kopya iddiası (Son Detaylar)

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, NTV'nin haber programında YGS sonuçlarının açıklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Ne oldu da daha önce ertlenmiş olan sonuç açıklamaları şimdi yeniden yapılmaya karar verildi" diye soran Kılıç, "Bu sürecin en büyük temel problemlerinden bir tanesinin kararsızlık olduğunu ifade ettik. Bu açıklamayla birlikte belirsizliğe bir yenisi daha eklendi. Bu problemli bir tutumdur" dedi.

"Savcılığın, sınavların ertelenip ertlenmemesiyle ilgili ya da sonuçların açıklanıp açıklanmaması ile ilgili herhangi bir yorum yapıyor olmasının kendisi problemlidir" diyen Kılıç, "Bir diğer sorunu defalarca ifade ettik. YGS sınavının yok sayılması için bütün gerekçeler oluşmuştur. Yani şifre herhangi bir yere ulaşmış olmasada ve böyle bir sonuç çıksada, yine YGS'nin yok sayılması gerekir ve sonuçların açıklanmaması gerekir" ifadelerini kullandı.

"KAOS BÜYÜYECEK"

YSG sonuçlarının apar topar hiçbir gerekçe gösterilmeden açıklanmasının ve sürece devam edilmesinin ciddi anlamda sakıncalar yarattığını savunan Kılıç, "Bu kaosu büyütecektir. Hiç bir öğrencimizi ikna edecek bir süreç değildir. Hiç bir öğrencimiz bu sonuçlar üzerinden sağlıklı seçim yapamaz, kafası sağlıklı bir şekilde LYS'ye çalışamaz ve o sınava giremez.. Bunun sorumlusu bu sürecin mimarlarıdır" şeklinde konuştu.

Gelinen noktada artık daha net olan bir şey olduğunu söyleyen Kılıç, bu süreçte organize örgütlü bir kapatma çabasının olduğunu öne sürdü. Kılıç, "Tam da şimdi siyasetin çok daha müdahil olduğu bir noktadayız. Bunu görmek gerekiyor ama bu tehlikeli bir süreç" diye konuştu.

BEYAZ GAZETE