Gtb‘nin Standına Yoğun İlgi

Antalya Expo Center fuar alanında, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı‘nda Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile açılan 90 metrekarelik standa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Fuarda Adıyaman ve Kilis illeri ile birlikte Gaziantep de temsil ediliyor. Gaziantep insanının alın teri ve emeği ile üretilen, sanayisinde işlenerek tüketicisi ile buluşan çok sayıda ürünün sergilendiği stantta, fuar alanında ilk gün çok yoğun ilgi gösterildi. Gaziantep eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da standı ziyaret edenler arasında yer aldı.

Fuarın açılışını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptı. Açılışta bir konuşma yapan Başkan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye‘de patenti alınmış yöresinin adıyla anılan tek bir ürün bulunmaktadır. O da Antep Baklavası‘dır. Buna dikkatinizi çekmek isterim. Yöresinin adıyla anılan patentli ürünlerimizin sayısını arttırmak zorundayız" dedi. Açılışın ardından fuarı gezen Başkan Hisarcıklıoğlu, en ilgi çekici stantlardan biri olan Gaziantep standına uğrayarak yöresel ürünleri tattı.

Fuarın damak tadı en yüksek ürünlerinin sergilendiği standa yoğun ilgi gösteren ziyaretçilerden biri de CHP‘nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal oldu. Stanttaki lezzetlere hayran kalan Baykal, Antep Baklavası ve diğer yöresel ürünlere övgüde bulundu.

GTB Başkanı Çelik ise, yaptığı açıklamada, "Geçen yıl daha küçük bir stantla tek başımıza katıldığımız, bu fuara bu yıl İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile Adıyaman ve Kilis illerinin de katılımıyla çok daha geniş bir alanda şehrimizi temsil etmekteyiz. Fuara bu sene daha yoğun bir katılımın gerçekleşti" diye konuştu. Çelik, konsept olarak yöresel ürünlerin tanıtımının arttırılması ve çeşitliliğinin arttırılarak ticari değerinin yükseltilmesi adına, bu fuara ileriki yıllarda çok daha önem verilmesi

gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA