CHP'li vekil adayı eşine attığı dayaktan mahkum oldu

CHP Antalya Milletvekili adayı Yıldıray Sapan, hamile eşine attığı dayak nedeniyle 3 bin lira para cezasını çarptırıldı.

CHP'li vekil adayı eşine attığı dayaktan mahkum oldu
Antalya 7. Sulh Ceza Mahkemesi CHP Milletvekili adayı Yıldıray Sapan'ı eşini kasten yaralama suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırdı; ancak Sapan'ın duruşmalardaki iyi hali dikkate alınarak ceza 5 aya düşürüldü. 5 aylık hapis cezası daha sonra paraya çevrildi. Mahkemenin verdiği 3 bin lira para cezasını ödeyen Yıldıray Sapan 5 yıl içinde herhangi bir mahkumiyet alırsa aldığı hapis cezası hükmü yeniden uygulanacak.

HAMİLE EŞİNE DAYAK ATIP DÜŞÜĞE Mİ NEDEN OLDU?
CHP Milletvekili adayının hamile olan eşine dayak atma olayı 21 Ekim 2010 tarihinde gerçekleşti. Dayak olayının hemen ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetçi olan Başak Sedef Sapan daha sonra ifadesinde bu olaydan sonra düşük yaptığını belirtti.

Sapan ifadesinde ‘Bir akşam yemeği dönüşünde araç içindeyken aralarında tartışma çıktığını ve Yıldıray Sapan'ın kendisini darp ettiğini söyledi. Eşi Başak Sedef Sapan'ın savcılığa şikayeti üzerine Yıldıray Sapan hakkında 'eşi kasten yaralama' suçundan iddianame hazırlandı ve dava açıldı. Bir süre sonra Başak Sedef Sapan mahkemeye eşiyle barıştıklarını, şikayetçi olmadığını ve duruşmalara’ katılmayacağını bildirdi.

EŞİ DAVADAN VAZGEÇTİ AMA MAHKEME DEVAM ETTİ
Sedef Sapan’ın şikayetçi olmamasını belirtmesinin ardından mahkeme devam etti. 17 Şubat 2011tarihinde dava sonuçlandı ve gerekçeli karar açıklandı. Mahkeme gerekçeli kararında şöyle dedi: "Toplanan deliller ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde müşteki ile sanığın karı koca olup olay günü yemek yemek üzere dışarıya çıktıkları, alkol adıkları, eve dönerken aralarında tartışma çıktığı ve tartışma sırasında sanığın mağdureyi araç içinde darp ederek onu hayati tehlike geçirmeyecek ve basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaraladığı, sanık alınan savunmasında hernekadar eşine vurmadığını, araçtan aşağı atlayarak yere düşmesi sonucu yaralandığını söyleyerek suçlamayı kabul etmemiş ise de savunmanın hayatın olağan akışına aykırı olması, müşteki ifadesi ve müşteki ifadesini destekleyen doktor raporu dikkate alınarak sanığın savunmasına itibar olunmamış, Eşi Kasten Yaralama suçundan dolayı cezalandırılması yolunda hüküm kurulmuş, şahsi ve sosyal durumu, suçun işleniş şekli, yaralanmanın niteliği dikkate alınarak sanık hakkında alt sınırdan hüküm kurulmuş, aynı gerekçelerle para cezası tercih edilmiş, yine şahsi ve sosyal durumu, geçmişteki hali, sabıkasız oluşu ve müştekinin maddi zarar talebinde bulunmayışı gibi hususlar dikkate alındığında bir daha suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluştuğundan sanık hakkında CMK 231 maddesi uygulanmıştır"

SAPAN MİLLETVEKİLİ TANITIM TOPLANTISINA EŞİYLE KATILDI
Antalya'da CHP’nin yaptığı milletvekili tanıtım toplantısına eşiyle katılan Yıldıray Sapan gazetecilerin konuyla ilgili sorularını ise cevapsız bıraktı. Eşi Başak Sedef Sapan'ı gazetecilerle konuşurken adeta kaçıran Sapan’ın bu konuda sıkıntılar yaşadığı gözlendi. Konuya ilişkin olarak ise Sapan, "Bırakın bunları, magazin değil konumuz ben siyaset yapıyorum." dedi. Başak Sedef Sapan ise eşinin gerekli açıklamayı bir kaç gün önce yaptığını ifade etti.

SEDEF SAPAN KARAKOL İFADESİNDE DÜŞÜK YAPTIĞINI DA SÖYLEDİ
Öte yandan CHP Antalya 4. sıra milletvekili adayı olan Yıldıray Sapan’ın eşine yemek dönüşü attığı ve mahkemeye kadar taşınan ve mahkeme tarafından suçlu bulunduğu olayın ardından Başak Sedef Sapan ‘eşim beni darp ettiğinde hamile idim ancak darptan sonra 10.08.2010 günü çocuğumu düşük yaptım, Yanıma yaklaşmasını istemiyorum.hayati tehlikem vardır.bana zarar vermesinden korkuyorum.başıma bir olay gelirse sorumlusu eşimdir’ demişti.

CHP DAYAKÇI ADAY İÇİN NE DİYECEK?
Antalya kamuoyunu dayak olayı ile birkaç gündür meşgul eden CHP 4. sıra milletvekili adayı Yıldıray Sapan için partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir açıklama yapacağı ise merakla bekleniyor.