Ak Partili Üniversitelilerden "Kutlu Doğum" Programı

AK Partili Üniversiteliler (ÜNİAK), Kutlu Doğum Gecesi‘nde bir araya geldi. Geceye katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hz. Muhammed‘le ilgili, "Efendimizle ilgili olarak konuşmak çok zor. O olmasaydı kainat olmazdı" dedi.

Geceye; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, eğitimci-yazar Hamdi Boydak ve çok sayıda AK Partili genç katıldı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ali Ekşi‘nin açılış konuşmasını yaptığı gece, Kuran tilaveti ve ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız‘ın konuşması ile devam etti. Yıldız, Hz. Muhammed‘in güzel ahlakından ve günümüzde ona ne kadar çok ihtiyaç duyulduğundan söz ederek, "Efendimizle ilgili olarak konuşmak çok zor. O olmasaydı kainat

olmazdı. Biz her şeyin insan için yaratıldığını bilerek hizmet ediyoruz. Hizmet etmemizin birtakım kuralları var. Peygamber Efendimiz insanların bir çıkmaza girdiği sırada peygamber olarak getirilmiştir. Allah‘ın insanlar arasından seçtiği doğruluk emsaliydi. Batılı birçok insan Peygamberimizi övmüştür. Merhametin olmadığı yerde insaf yoktur, insan yoktur" şeklinde konuştu.

Bölgede yaşanan savaşlardan ve adaletsizliklerden de bahseden Yıldız, "Bölgemizde yapılan savaşlarda meydana gelen yaraları sarmak için çadırlarımızda yardım ediyoruz. Elimizden gelen bütün yardımları yerine götürüyoruz" diye konuştu.

Geceye katılan davetlilere Hz. Muhammed‘i temsilen çok sayıda kırmızı gül dağıtılırken, program öğrencilerin hazırladığı şiirler ve çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Kaynak: İHA