Ülkü Ocakları Eski Başkanından Bahçeli‘ye: Bunlar Mı Sizin Yol Arkadaşınız?

İnternete düşen MHP genel başkan yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu ile iki kadına ait gizli kamera görüntüleri‘ne, Alparslan Türkeş döneminde görev yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaaddin Aldemir‘den sert tepki geldi.

İnternete düşen MHP genel başkan yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu ile iki kadına ait gizli kamera görüntüleri‘ne, Alparslan Türkeş döneminde görev yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaaddin Aldemir‘den sert tepki geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘ye seslenen Aldemir, "Genel başkan yol arkadaşı arıyordu; bunlar mı acaba yol arkadaşları?" diye sordu. Bahçeli‘nin hemen bu işe el koyması ve gereğini yapmasını isteyen Aldemir, bu işin arkasında duruyorlarsa kendilerinin bırakıp gitmesi gerektiğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı muhabirinin sorularını cevaplayan Aldemir, bir insan olarak, bir Müslüman olarak, bir ülkücü olarak büyük bir hicap, üzüntü içerisinde olduğunu söyledi. Bu insanların, ülkücülüğü temsil edebilecek yetenekte insanlar olmadığını belirten Aldemir, işin özel hayat bölümü olduğunu, ancak ülkücülüğün ahlak hareketi, medeniyet hareketi olduğunu ifade etti. "Bu gösteriyor ki bu kadro bu ahlakın dışına çıkmış." diyen Aldemir, şöyle devam etti: "Ama orada sağ seçmene hakaret ediliyor. Akşamdan bu yana telefonlarım susmuyor. Hz. Ali‘ye hakaret ediliyor, Sünni‘ye hakaret ediliyor. Yani bu milletin hakaret edilmedik hiçbir değeri kalmıyor. Burada sayın Genel Başkan Bahçeli, yol arkadaşı arıyordu. Bunlar mı acaba yol arkadaşları?"

"TÜRKEŞ‘E İHANET EDEN HERKESE İHANET EDER"

Kendisi Ülkü Ocakları Genel Başkanı iken, 1994 seçimlerinde Recai Yıldırım‘ın rahmetli Alparslan Türkeş‘in yazdığı listeye tepki gösterdiğini hatırlatan Aldemir, "Adana‘da bir grup arkadaşımızla beraber MHP‘ye oy vermeyin diye kampanya başlatan bir arkadaşımız. Bu da gösteriyor ki Türkeş‘e ihanet eden herkese ihanet eder. Burada bir millete, ülkücü davaya, ülkücü harekete bir ihanet var. Böyle bir olay, akıl almaz." dedi.

Bahçeli‘nin hemen bu işe el koyup gereğini yapmasını isteyen Aldemir, aksi takdirde bu işin arkasında duruyorlarsa kendilerinin de bırakıp gitmesi gerektiğini vurguladı. "Her tarafta ülkücü harekete bir saldırı var. Bu defa ülkücü hareketin kendi içerisinden bir sabote var." diyen Aldemir, şöyle devam etti: "Bunların şahsında ülkücü hareket lekelenmiştir, lekelenmeye çalışılmaktadır. Devlet Bahçeli, bundan ülkücü hareketi kurtarması lazımdır. Kendi adamlarını, kendi arkadaşlarını korumaya çalışmamalı. Bu hareketi korumaya çalışmalı."

"KANGREN OLAN YERLERİ KES, YOKSA BU MİLLET GEREKEN CEVABI VERİR"

Siyasi arenada iddiası olan bir hareket, dünyada yeniden bir medeniyet inşa etmek iddiasında olan bir hareket olunduğunu dile getiren Aldemir, illa ki dosttan çok düşmanın olacağına dikkat çekti.

"Size tezgah da kurabilirler. Fırsat vermeyeceksiniz" diyen Aldemir, "Teşkilatınıza hakim olacaksınız, liderlik sergileyeceksiniz. Yanınızdaki arkadaşınızın özel hayatına dikkat edeceksiniz. Özel hayatında arıza yapan arkadaşlarınızı, demir tarakla tarayıp bu hareketin dışına atacaksınız. Böyle bir şeyi savunma değil, bu savunma falan değil. Bunun savunması falan yok. Hemen kangren olan yerlerin kesilip atılması gerekiyor. Yoksa bu millet gerekli cevabı verir." diye konuştu.