Trafik sorununa çözüm önerisi

Seçim yasası gereği görevinden ayrılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'un trafik sorununun çözülmesi için yetkinin belediyeye verilmesi gerektiğini söyledi.

TRT Haber’de Savaş Genç’in sunduğu Büyüteç isimli programa canlı yayın konuğu olan eski Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’un trafik sorunun çözümüne yönelik bir öneri sundu.

YETKİ BELEDİYEYE VERİLSİN

İstanbul’da artık bir çile haline gelen trafik sorunun çözülmesi için belediyelerin yetkilendirilmesi gerektiğini kaydeden Binali Yıldırım “Trafik yönetimini İstanbul’da belediyeye vermek gerekir. Çünkü emniyet bu konuda fazla yapılanmaya gidemiyor. Personel yetersizliği var, alt yapı yetersizliği var, cihaz yetersizliği var. Belediye çok daha asli ve önemli işi olarak görüyor. Çünkü insanlar belediyeden bunu biliyor. Vatandaş trafik işlemezse ya Ulaştırma Bakanlığına, yada belediyeye selam gönderiyor.” dedi.

UÇMAK ARTIK LÜKS DEĞİL
Ak Parti iktidarında Ulaştırma Bakanlığı’nda ulaşıma büyük yatırımlar yapıldığını söyleyen Binali Yıldırım “8 yılda 110 katrilyonluk yatırım yaptık. Hava yolu halkın yolu oldu. Her kesimden vatandaşımız uçakla seyahat etmeyi göze alıyor. Uçakla seyahat etmek artık lüks değil” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE