Sason Ogp’Den Hijyen Eğitimi Semineri

Batman‘ın Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve kanaat önderlerine yönelik eğitim seminerleri başlattı.

Batman‘ın Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci, öğretmen, yönetici, veli ve kanaat önderlerine yönelik eğitim seminerleri başlattı.

    Okul Gelişim Programı(OGP) çerçevesinde başlatılan “Özbakım ve Hijyen Eğitimi” seminerlerinin ilkine Aşağı Tekevler, Yukarı Tekevler, Kelhasan Binönü, Kilimli Yoncadüzü, Karameşe Tire, Karameşe Çemeşevki, Dereiçi, Umurlu Haydar, Umurlu, Umurlu Yuk. Mah, Aşağı Karameşe, Nihat Malgir, Yukarı Karameşe, Ekrem Özbey, Erdemli, Erdemli Çaykenarı ve Kavaklı ilköğretim okullarında öğrenim gören 377 öğrenci katıldı.

    Seminerlere öğrencilerin grup grup alındığını belirten Milli Eğitim Müdürü M. Alaattin Çetin, “Sason Karşıyaka Kız YİBO’da düzenlenen seminerlere katılan tüm öğrencilere araç servisi sağlanarak seminere getirildi. Uzman eğiticiler eşliğinde yapılan seminerde öğrencilere öz bakım becerilerini geliştirmeyi uygulamalı olarak öğretildi. Seminerde öğrencilere yüklenici firmanın ikramı sunuldu. Ayrıca her öğrenciye de temel temizlik malzemelerinden diş fırçası diş macunu ve sıvı sabun paketleri verildi.” dedi.

    OGP Sason Sorumlusu M. Sıddık Bozkurt, özbakım ve hijyen eğitimi seminerlerine ilerleyen günlerde 87 ilköğretim okulu ve 2250 öğrenciyi kapsayacak şekilde devam edileceğini belirtti.