Sarıkamış‘ta Eğitime Kermesli Destek

Kars‘ın Sarıkamış ilçesinde maddi durumu zayıf öğrencilerin eğitim giderlerine katkıda bulunmak amacıyla gıda ve giyim kermesi açıldı.

Kars‘ın Sarıkamış ilçesinde maddi durumu zayıf öğrencilerin eğitim giderlerine katkıda bulunmak amacıyla gıda ve giyim kermesi açıldı.

Sarıkamış Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEYDER) tarafından İnönü Mahallesi Şehit Kemal Mutlu Caddesi’nde düzenlenen kermesin açılışına Kaymakam E.Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, SEYDER üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışı yapan Kaymakam E.Turan Ermiş, eğitime verilen her türlü desteği takdir ettiğini söyleyerek, SEYDER üyelerine eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

SEYDER Başkan Yardımcısı Mücahit İlbayi ise kermesin 5 Mayıs‘a kadar açık kalacağını vurgulayarak, kermeste kıyafet, el örgüleri, yiyecek ve içeceklerin satışa sunulduğunu ifade etti.

    Amaçlarının ihtiyaçlı öğrencilere destek olduğunu ifade eden İlbayi, “Farklı illerden ve Sarıkamışlı esnafların katkılarıyla getirmiş olduğumuz kıyafetler ile Sarıkamışlı ev hanımlarının iki-üç ay önceden hazırlanarak el emeği göz nuru ile hazırlamaya başladıkları ürünler ile yine ev hanımlarının hazırladığı pasta, kek, börek ve içecekleri eğitim gönüllüleri yardımıyla satışa sunduk. Ülkemizin daha ileri seviyeye gelebilmesi için eğitimli insan sayısının artması kaçınılmazdır. Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Atatürk, en büyük düşmanın cehalet olduğunu işaret etmiştir. Bizde dernek olarak eğitim alanında hizmetler vermeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.