Polisin Şefkat Eli Projesi

Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürlüğü tarafından başlatılan Şefkat Eli Projesi kapsamında lösemili çocuklara hediyeler verildi.

Polisin Şefkat Eli Projesi
Yaklaşık sekiz ay önce başlatılan proje kapsamında şimdiye kadar 148 çocuğa ulaşan polisler, çocukları, tiyatroya, sirke ve spor aktivitelerine götürüp onları topluma kazandırarak gerek durumu kötü olan çocukların ailelerine sosyal hizmetler kapsamında yardım yaparak onlara destek verdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı bir grup polis, Çukurova Kalkınma Ajansından hibe alınarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi‘nin Hematoloji Bölümündeki yaşları 2 ile 9 yaşları arasındaki lösemili çocukları ziyaret edip onlara hediyeler götürdü. Ancak, çocuklara götürülen hediyelerin dağıtılması hiç de kolay olmadı. Hediye çantasını alan Deniz Can (5) isimli çocuk, kendisine hediye edilen eşofman takımının alt kısmı kendisine büyük gelince ortalığı birbirine kattı.

Bir süre ağlayan çocuk karşısında ne yapacağını şaşıran polisler, çocuğa başka hediyeler vermeye çalışsa da Deniz Can, eşofman altını istemekte ısrar etti. Bu ısrar karşısında polisler, kendisine bir dahaki sefere aynı eşofman altını getirme sözü vererek odadan ayrıldı. Başka bir odada kalan çocuğa hediye götüren polisler, bu sefer de hediye paketi içerisinde olmayan balon krizi yaşadı. Kendisine hediye paketi verilen çocuk, paketi açmadan balon istemeye başlayınca polisler bu durum karşısında ne yapacağını

şaşırdı. Polisler, hastane kantininden bir balon getirerek çocuğa verdi.

Kaynak: İHA