Kazan‘dan Üslup Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili adayı Şevket Kazan, siyasetteki üslup tartışmalarının çocukça olduğunu söyledi.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasette yaşanan üslup tartışmalarını değerlendiren Kazan, "Erbakan Hocamız ile Halk Partisi arasında bu tarz üslup tartışmaları olurdu. Bu tartışmalara ‘horoz dövüşü‘ benzetmesi yapılırdı. Bu tartışmaların günümüzde daha gelişmişini yaşıyoruz. Huzur içinde geçmesi gereken seçimlerde bu tarz tartışmaları doğru bulmuyorum. Zaten Türkiye gergin bir ülke, büsbütün germenin bir anlamı yok. Ne yapılacaksa, ne edilecekse onlar anlatılmalı. Hala Refah-Yol zamanında

yaptıklarımızı anlatıyoruz. Bu tarz tartışmalara girmek çocukça bir davranıştır. Halbuki Türkiye‘nin siyasetini götürüyorsunuz. Bizi ilgilendirmez ama seçim çalışmalarında hasımlarımızın eksiklerini anlatıp açıklarını ortaya koymamız lazım" dedi.

"AĞIR TOPLARLA BURSA‘DA YARIŞACAĞIZ"

Bursa‘da ağır toplarla yarışacaklarının altını çizen Kazan, "Turhan Tayan ile aynı hükümette görev yaptık. Çok önemli bir iş birliğimiz var. Bazen karşı karşıya geldik, bazen birlikte olduk. Bülent Arınç çok değerli hatip kardeşimizdir. Kendisi Bursa‘da görevlendirildi. Yapmış olduğu açıklamalara baktığımız zaman, Manisa‘da görev yapmak istediğini söylüyordu. Daha sonra Sayın Başbakan‘ın kendisini ikna ettiğini söyledi. Hayırlısı olsun. Bu arkadaşlarımızla birlikte seçim çalışmasına gideceğiz.

Türkiye‘nin hem ekonomik hem sosyal gelişiminin, aynı zamanda dünya siyasetinde ayrıldıkları çizgiden farklı bir çizgide siyaset yapmalarının, Türkiye açısından ve Türkiye‘nin Orta Doğu‘daki siyaseti açısından maalesef isabetli bir politika oluşturmadığını üzülerek müşahede ediyorum. Milli görüş felsefesiyle uluslararası politikada nasıl bir yol çizilmesi gerektiğini D-8‘i kurarak göstermiştik. Bunu ortaya koyarken de ABD ile ilişkilerinin Türkiye‘yi ne kadar tehlikeli yollara götüreceğini devamlı ifade

ettik. Orta Doğu‘da olup bitenler, isyan hareketleri, bütün bunların oluşumunda acaba Türkiye‘nin bir rolü var mıdır, düşünülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA