Karayollarında Durum

Karayollarının bazı kesimlerinde geçişler kontrollü sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolunun Ankara-Gerede Kesimi 41-43. kilometreleri arasındaki Aşağıada Viyadüğünde köprü bakım onarım çalışmaları nedeniyle 15 Mayıs‘a kadar Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılacak olup, ulaşım İstanbul-Ankara istikametinden iki yönlü olarak sağlanacak.

Ankara-İstanbul Otoyolunun Bolu Doğu Kavşağı ile Yeniçağa Kavşağı arasındaki üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle 23 Mayıs‘a kadar Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanacak.

Karabük-Gerede yolunun 12-16. kilometreleri arasındaki üstyapı çalışmaları nedeniyle Karabük istikameti trafiğe kapalı olup, ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak; Tirebolu-Torul yolunun 21. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanıyor.

Maçka-Torul yolu üzerindeki Zigana Tünelinin 1 kilometrelik bölümünde meydana gelen elektrik arızası nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Havran-Balıkesir yolunun 51-53. kilometreleri arasında (Balya Ayrımı) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yarın 10.00-13.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolunun 0-7. kilometreleri arasındaki Suruç Kavşağı ile Organize Sanayii Kavşağı arasında bulunan yoldaki aşınma tabakası bakım onarım çalışması nedeniyle 4 Mayıs‘a kadar yolun iki şeridi kapatılarak ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanacak.

Cide-İnebolu yolunun 3-4. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün saat 20.00‘ye kadar yol trafiğe kapatılacağından ulaşım Kuşçu-Aydos-Musaköy güzergahından sağlanacak.

Akşehir-(Yalvaç-Şarkikaraağaç)Ayr. yolunun 0-10. kilometreleri arasındaki yapım çalışmaları nedeniyle hergün 08.00-12.00 ve 13.00-18.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Karabük-Yenice-Zonguldak yolunun Bolkuş Mevkii ve Bitlis-Baykan yolunun Betonya Kavşağı heyelan nedeniyle ulaşıma kapalı olacak.

(Artvin-Erzurum)İl Sn.-Uzundere-Tortum yolunun 40-41. kilometreleri arasında meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

İzmir-Torbalı yolunun 16-17. kilometrelerindeki Kemalpaşa Kavşağında kavşak düzenleme çalışmaları nedeniyle ulaşım imar yollarından sağlanacak.

Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki (Kozağaç Mevkii, Boğayokuşu Mevkii ve Karaltı Mevkii) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Salı ve Perşembe günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Finike-Elmalı yolunun 48-50. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 33-87. kilometreleri arasında muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-19.00 saatleri arasında; Zonguldak-Ereğli yolunun 54-56. kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 15.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılıyor.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 0-9. kilometreleri (Bafa Gölü Mevkii) ile 30-39.km.leri (Milas Devlet Hastanesi Mevkii) arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Marmaris-Gökova yolunun 5-6. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba ve cumartesi günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 57-61. kilometreleri arasındaki (Bafa Gölü Mevkii) sürdürülen patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, çarşamba ve perşembe günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Menemen-Manisa yolunun 0-15. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle hergün 14.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılıyor.

Kaynak: AA