Hasgür: Milletvekilliğinin Hakkını Verdim

Partisi tarafından yeniden aday gösterilmeyen AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, dört yıllık görev süresinde milletvekilliğinin hakkını verdiğini söyledi.

Partisi tarafından yeniden aday gösterilmeyen AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, dört yıllık görev süresinde milletvekilliğinin hakkını verdiğini söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanlığı‘nda basın toplantısı düzenleyerek, vedalaşmaya değil helâlleşmeye geldiğini söyleyen Hasgür, “Başbakanımız‘ın başkanlığındaki kurul tarafından şahsıma listelerde yer verilmedi. Söz konusu irade ile 2007 milletvekili genel seçiminde beni listeye alan iradenin aynı olmasından dolayı bu kararı saygı ile karşılıyorum.” dedi.

Hasgür, il danışma kurulu ve milletvekili aday tanıtım toplantısına katılmaması sebebiyle üretilen, "listeye giremeyince küstü" dedikoduları yüzünden basın toplantısı düzenleme gereği duyduğunu ifade etti. Hasgür, “15 gün önceki il danışma kurulu toplantısına, daha önceden planlanan kızımın nişan töreni nedeniyle gelemedim. Bunu da il başkanımızı arayarak bildirdim. Milletvekili adayları tanıtım toplantısına ise ABD Dostluk Heyeti’nden ülkemize gelen konuklarımızı Ankara’da ağırladığım için misafirperverlik gereği gelemedim. Kimseye küskünlüğüm, kırgınlığım yok.” diye konuştu.

12 Haziran’a kadar resmi milletvekili, 12 Haziran’dan sonra da fahri milletvekili olarak görevini en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğini söyleyen Hasgür, siyasete girdiği 2007’den bu yana milletin önünde başını eğdirecek şaibeli hiçbir işinin olmadığını söyledi. Hasgür, “Görevimi yaptığım kanaatindeyim. Bu tercihte hangi faktörler rol oynadı bilmiyorum. 4 yılda tüm arkadaşlarım çok çalıştı, listeye girmeyi hak etti ancak ben kendi yaptıklarımdan sorumluyum. Milletvekilliğinin hakkını 4 yılda verdiğimi düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Siyasete milletvekili olarak hizmet etmek için değil, AK Parti’nin içinde yer almak için girdiğini söyleyen Hasgür, partinin bundan sonra kendisine vereceği göreve de hazır olduğunu anlattı. Daha önce yurtdışında anahtar teslim üç üniversite kurduğunu hatırlatan Hasgür, istek olması halinde yine bu tür hizmetler yapabileceğini veya avukat olarak Ankara’da deneyimlerini vatandaşlara aktarabileceğini açıkladı.