Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Ana' yanıtı

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Esenler Belediyesinin hizmet ve yatırımlarının toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan'ın hedefinde ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Ana' yanıtı
Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak mitingi sırasında söylediği sözlere yanıt verdi.

Erdoğan, " Edep yahu diyorum edep yahu. Ben bu üslubu bu dili bu edepsizliği milletimin takdirine bırakıyorum. Kaldı ki anaları dile alanlara sesleniyorum. 'Sayın Kılıçdaroğlu, bizim medeniyetimizde anaların yeri çok saygındır. Benim sizin annenize saygım var. CHP'nin bir gazetenin edepsiz başyazarını neden transfer ettiği şimdi çok iyi anlaşılıyor. En iyi yaptıkları şey küfür. Ağızlarını bozuyorlar, adeta ağızlarından köpükler saçıyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTEN BİR ECDADIN TORUNLARIYIZ

Sadece projenin şekillenmesinde, etüt çalışmalarında yüzlerce biyolog, mimar görev alacak. Şehir planlamacıları, hukukçular, sosyologlar önümüzdeki dönemde bu proje üstünde çalışacaklar. İş merkezleri, kongre salonları, oteller, konutlarla dünyanın en büyük semtlerinden biri yine İstanbul'da olacak. Biz Allah'ın izniyle yaparız, azimle gayretle çalışır bu büyük ve çılgın projeyi İstanbul'a ve ülkemize kazandırırız.

Biz Allah'ın izniyle yaparız, azimle gayretle çalışır bu büyük ve çılgın projeyi İstanbul'a ve ülkemize kazandırırız. 8,5 yıldır hayallerimizi gerçeğe dönüştürme mücadelesi veriyoruz çok şükür nice hayalide bu süre içinde gerçekleştirdik. Bugünde İstanbul için bir düş kuruyoruz, bir hayal kuruyoruz bu hayalin gerçekleşebileceğine ne yürekten inanıyordu bazıları nede olur mu böyle bir şey diyorlardı ama biz şimdi adımını atıyoruz ve seçim sonrası 2 yıl sürecek bir proje çalışması ile inşallah kazmayı vuracağız.

Biz ülke olarak tarihte çok büyük işler yaptık, biz gemilerini karadan yürüten bir ecdadın torunlarıyız. Öyleyse biz bunları başarırız, bu millet tarihte olmaz denilenleri başardı, yapılamaz denenleri yaptı. Evelallah bizlerde ulaşamaz denenlere ulaştık hayalleri, umutları Allah'ın izniyle gerçeklere dönüştürdük. Tarihte nice milletler bizim bittiğimize artık ayağa kalkamayacağımıza inandılar ama bu millet onların hepsini şaşırttı bizlerde şaşırttık ve şaşırtmaya devam edeceğiz. Bu millet tarihte küllerinden doğdu, doğmaya devam ediyoruz. Çok daha güçlü bir şekilde, gür bir şekilde doğduk ileri atıldık işte Çanakkale'de yazılan destan bu milletin ruhunu yansıtır. Kurtuluş Savaşı zaferimiz bu milletin ruhunu yansıtır, bize küçük düşünmek asla yakışmaz.

PARAMIZI MAHVETTİLER BUNLAR


Biz yaparız dedik ana muhalefet dedi ki yapamazsınız, nasıl yapacaksınız? Şimdi bölünmüş yollarda yeni bir 15 bin kilometreyi hedefliyoruz ne zaman bitecek 2023'te. 500 bin konut yapacağız dedik nasıl yapacaksınız dediler buyurun şimdi 4 yüz 90 bin konut yapıldı sahiplerine teslim ediliyor. Enflasyonu düşüreceğiz dedik hayal dediler geldiğimizde yüzde 30 olan enflasyon şimdi yüzde 4 oldu bunu biz indirdik. İktidarda MHP, DSP, ANAP vardı onlardan devraldık paradan sıfırları atacağız dedik atamazsınız dediler enflasyon patlar dediler. Attık mı sıfırları? Attık, paramızı mahvettiler bunlar milliyetçi felan değil olsa paramızın değerini kaybeder miydik paramızı pul ettiler bizi 5 sente muhtaç ettiler. Akşam yattılar sabah kalktılar birin yanına bir sıfır daha koydular. Eskiden zengin milyonere denirdi ama o hale getirdiler ki 1 liraya tuvalete gidilirken, 1,2 milyona tuvalete gider hale geldik. Attık 6 tane sıfırı tuvalete 1 liraya gidiliyor olay bu kadar basit enflasyon patladı mı hayır çatladı. Dolar biz geldiğimizde neredeydi buyurun şimdi nerede. Bir doların karşısında şimdi bir buçuk TL var, bütün hastaneleri birleştireceğiz dedik, koordine edeceğiz dedik ne dediler? Hadi canım sende' dediler.

Hatta SSK ile ilgili karşımıza dikildiler SSK hastaneleri işçilerin dediler biz dedik ki olur, olmaz dediler olur be kardeşim neden olmasın oldu mu kardeşim? Oldu, hepsi birleşti mi? Birleşti şimdi Esenler'de oturan Ayşe abla sen istediğin hastaneye gidebiliyorsun değil mi? Mesele bu işte ana muhalefetin genel başkanı bir zamanlar SSK'nın genel müdürüydü SSK'yı nasıl batırdığını biliyor musunuz? Ondan önce devraldığı dönemde bir şey yoktu o görevi devraldı SSK açık vermeye başladı. Her yıl arttı, her yıl arttı artık dayanılmaz oldu ve hadi git dediler gönderdiler. Sene 99 Ecevit'e geldi adaylık istedi Ecevit 'Veto' etti. Benim vatandaşım onun SSK müdürlüğü döneminde hastanenin eczane standında kuyrukta bekliyordu o zaman genel müdür olarak benim vatandaşımın ilacını bile veremeyen yardımdan bahsediyor. Sen yardım biz destek, biz milletimizi yardıma değil desteğe layık görüyoruz farkımız bu ve bu desteği de veriyoruz ne zamandan beri geldiğimizden beri. Ne dedik? Her hastane size açık zengin hangi hastaneye gidiyorsa benim çoban Ahmet'im de oraya gider. Şuanda helikopterler 18 noktada benim vatandaşımı alıyor, jet ambulans uçaklar alıyor. Eskiden kızaklarla taşınıyordu ama şimdi paletli ambulanslar gidiyor alıyor getiriyor. Benim hamile kardeşim eğer birkaç gün önceden şehre inmek isterse müracaatını yapılıyor bir kaç gün önceden sağlık bakanlığı tarafından misafir ediliyor ve doğumundan sonra ne zaman isterse köyüne gönderiliyor. Bir sağlıklı nefese benim ecdadım devleti feda etmiş, bizde o yoldan gidiyoruz ve biz bu ülkede nice hayalleri gerçekleştirdik. Şimdi istediğin eczaneden ilacını alıyor musun? Mesele bu nerelerden nerelere geldik mesele bu. Bugünde aynı şekilde İstanbul için, Türkiye için hamdolsun büyük hayaller kurduk bunları da gerçeğe dönüştürmek için kolları sıvadık daha önce yaptık şuanda yapıyoruz ve yapacağız.

SİZİN ANNENİZE SAYGIMIZ VAR

2023'e giderken bir yandan Türkiye'yi büyütecek, ekonomiyi güçlendirecek, kardeşliğimizi pekiştirecek ve dünyanın 10 büyük ülkesi arasına gireceğiz. Türkiye'yi büyütürken tek tek şehirlerimizi de büyüteceğiz, tek tek şehirlerimizi marka haline getireceğiz. Kendilerine ait hiç bir hayali olmayanlar sizinkileri de göremezler, ülke için, millet için hiç bir hedefi olmayanlar bizim hayallerimizi bizim hedeflerimizi de görmüyor, göremiyorlar. Muhalefetin şuanda neyle uğraştığını görüyorsunuz değil mi? 8,5 yıldır karşımıza tek bir hayal koyamadılar, tek bir hedefle çıkamadılar, ayakları yere basan bir tek öneri bize sunmadılar. Milletin derdine derman olacak bir tek eleştiriyi cümle haline getirip bizim önümüze koyamadılar ama biz sadece işçinin, memurun maaşlarından para kesildi ve para kesilerek meşhur o nema vereceğiz dedikleri paralar vardı ya geldim ki başbakan oldum önümde bu var 13,5 kat trilyon para vardı bu parayı anında biz ödedik mi? Bizden önce ne CHP'si ne MHP'si hiç biri ödemediler biz ödedik. Konut edindirme yardımları dedik şimdi onu ödüyoruz yaklaşık 3 kat trilyon ödedik ödemeye devam ediyoruz, muhalefetin bugünlerde en iyi yaptıkları şey küfür. Ağızlarını bozuyorlar, ağızlarından adeta köpükler saçıyorlar.

CHP Genel Başkanı'nın çok iyi bilmesi lazım. Eline beline diline hakim olacaksın. Kim söylüyor bunu Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri söylüyor. Ellerine hakim olamadılar, bellerine hakim olamadılar kasetler ortada. Şimdi de dillerine hakim olamıyor ve konuşmuyor adeta cüruf saçıyorlar. Diğer partilerin liderleri de onun yolundan gidiyorlar. Bunlar millete bidon kafalı derler, göbeğini kaşıyanlar derler, yüzde 60'ı aptal derler. Ama milletimin o güzel edebine zerre kadar sahip değiller. Edep yahu diyorum edep yahu. Ben bu üslubu bu dili bu edepsizliği milletimin takdirine bırakıyorum. Kaldı ki anaları dile alanlara sesleniyorum. 'Sayın Kılıçdaroğlu, bizim medeniyetimizde anaların yeri çok saygındır. Benim sizin annenize saygım var.' Bu çirkin sözleri özellikle de CHP'li kardeşlerimin, MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin takdirine bırakıyorum. Sizlerden çok rica ediyorum. Lütfen CHP'nin MHP'nin BDP'nin sözcüleri genel başkanlarınız ekrana çıktığında televizyonları kapatın veya çocukları televizyonlardan uzak tutun. En azından çocuklar bunları görmesin duymasınlar. Atalarımızın çok güzel bir nasihati var. Cahil ile dost olma ilim bilmez, irfan bilmez söz bilmez üzülürsün, saygısızla dost olma usul bilmez adap bilmez sınır bilmez üzülürsün, aç gözlü ile dost olma ikram bilmez kural bilmez doymak bilmez üzülürsün, görgüsüzle dost olma yol bilmez yorgan bilmez, kural bilmez üzülürsün ukala ile dost olma çok konuşur boş konuşur kem konuşur üzülürsün.

HESABINI 12 HAZİRAN'DA SORUN


Ben onları kendi hallerine bırakıyorum. CHP Genel Başkanını kol kola girdiği kol kanat gerdiği çete mensupları ile başbaşa bırakıyorum. Taksim meydanında işçi partisi ile, BDP ile gösteri yapma meraklısı MHP yönetimini Taksim'deki yoldaşları ile başbaşa bırakıyorum. 3 Tane fazla oy alabilmek için Kürt kardeşlerimin geleceğini karartacak kadar gözünü kan bürümüş BDP yönetimini silah tüccarları ile baş başa bırakıyorum. Bugün bir kez daha görülmüştür ki AK Parti bir yandadır diğerleri tamamen başka bir yanda kol kola hizaya girmişlerdir. Bir yanda milletin partisi AK Parti var diğer yanda çete var, mafyaya kargaşaya sırtını yaslayanlar var. Bazı partiler var BBP, HAS Parti, Saadet Partisi var onları saymıyorum. Bir yanda hizmet üreten eser üreten, Türkiye'nin geleceği için hayal kuran AK Parti var diğer yanda tahrik, hakaret ve şiddet üreten diğerleri var. Biz bu çirkin yöntemleri asla kullanmayacağız. Biz Yunus'un süt gibi berrak Türkçesi ile konuşmaya devam edeceğiz. Biz milletin dili ile milletin üslubu ile nezaketi ile zarafeti ile konuşmaya devam edeceğiz. Biz hayal kuracağız. Onları projeye dönüştürüp milletimize hizmet üreteceğiz. Sizler 12 Haziran’da bu seviyesizliğin hesabını sormanızı istirham ediyorum. Son sözü siz söyleyeceksiniz. 12 Haziran'da bunlara edep erkan göstermenizi sizlerden istirham ediyorum. Size inanıyor size güveniyorum. Eserlere, büyük projelere imzamızı attık. Gerek büyükşehir belediyemiz olarak gerek ilçe belediyemiz olarak gece gündüz hizmet ürettik. Yaklaşık 2 milyar TL değerindeki eserlerin açılışını yapıyoruz.

BİZ BUYUZ FARKIMIZ BU


Eğitimde biz biliyorsunuz MEB'i bütçemizde birinci sıraya koyduk. Bir geldiğimizde birinci sırada savunma sanayi vardı. Şimdi savunma bütçesi 6. sırada. Nereden nereye? Bunu yaparken bile Savunma Sanayi'nde hiçbir dönemde olmayan sıçramayı yaptık. Artık kendi ihtiyacımızı büyük ölçüde karşılar hale geldik. Şimdi MEB'de bir proje hazırlıyoruz. Bunun müjdesini vereyim. Artık 4 yıl içinde tüm okullarımızda kara tahtayı kaldırıyor onun yerine akıllı tahtayı getiriyoruz. Çocuklar artık hepinizin eline inşallah birer elektronik kitap vereceğiz. Adeta iPad gibi elektronik kitap vereceğiz. 4 Yıl içinde bütün öğrencilerimize bunu vermiş olacağız. Çalışmalarımız başladı ihale hazırlığındayız ve ihalemizi yapacağız ve tüm dersliklere bunları vermeye başlayacağız ve sadece bir kuru sıkı tahta değil bilgisayar işlevini de bu akıllı tahtalar görecek. Böyle bir teknolojiyi okullarımıza kavuşturuyoruz. Yani George'un çocuğu neyi görüyorsa Hans'ın çocuğu neyi görüyorsa aynı şekilde Ayşe'nin Mehmet'in çocuğu da onu görecek. Biz geldik bütün kitapları sıraların üstüne koyduk mu ücretsiz verdik mi? Biz buyuz farkımız bu. Ben şuanda vakit itibari ile fazla müsait olmadığım için detaylara girmiyorum. Şuanda 600 TL vermekten bahsediyor CHP lideri inanıyor musunuz? Fakat biz bunun zaten çok çok üzerini şuanda veriyoruz. Çalışmayana para vermenin ne anlama geldiğini herhalde sizler anlarsınız. Biz her doğanı Genel Sağlık Sigortasına tabi tutuyoruz. Okullarda şartlı nakilden destek veriyor muyuz veriyoruz. İlköğretimde bakın daha önce erkeklere 20 idi kızlar 25 idi şimdi erkeklere 25 kızlara 35 yaptık. Ortaöğretimde 35 erkek 45 kızlardı şimdi tam tersi oldu erkekleri 45 kızları da 55 yaptık. Bu yıl 900 bin civarında üniversite öğrencisi burs ve kredi için müracaat etti ne alıyor biliyor musunuz 240 TL. Müracaat edipte almayan yok.