Öğrenciler Büyükerşen'i fena köşeye sıkıştırdı

İstanbul Arel Üniversitesi'nden bir öğrenci, DSP'den CHP'ye geçen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e öyle soru sordu ki, eski DSP'li yeni CHP'li başkan fena köşeye sıkıştı.

DSP’yi suçlayan Büyükerşen, “Namussuz musunuz Haysiyet misiniz?' sorusuna ne yanıt verdi?

ÖYLE BİR SORU SORDU Kİ…
DSP’den CHP’ye geçen Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Abbas Güçlü`nün hazırlayıp sunduğu Genç Bakış programında öğrencilerin karşısına çıktı. Arel Üniversitesi’nde yaklaşık 1000 öğrencinin karşısına çıkan Büyüerşen, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul için açıladığı yeni projesini eleştiriyordu ki, bir öğrencinin sorduğu soru karşısında adeta dondu kaldı.

O SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Yılmaz Büyükerşen’e soru yöneltmek için mikrofonu eline alan bir öğrenci, Büyükerşen’e 2002 yılında bir kültür merkezinde söylediği sözleri hatırlattı. Öğrenci Büyükerşen’e “Büyükerşen takım tutar gibi parti tutuyoruz” dedi. Bence bunu söylememeliydi. Kendisi 2002 yılında bir kültür merkezinde DSP’den seçilip te CHP’ye geçen belediye başkanlarına ‘haysiyetsizdir.’ dedi. Doğru mudur?” dedi.

Büyükerşen ise öğrenciye “Doğrudur” diyerek yanıt verdi.

HAYSİYETSİZ MİSİNİZ?

Sözlerine devam eden öğrenci “ Kendisi DSP’den seçilip, CHP’ye geçen bir belediye başkanıdır. Haysiyetsiz misiniz? Namussuz musunuz?” diyerek Yılmaz Büyükerşen’i şok etti.

Bu sözler karşısında dona kalan Büyükerşen sadece “Efendim” demekle yetindi. Öğrencinin sözlerine tepki gösterten programın moderatörü ise, öğrenciye sorduğu sorunun konuyla alakası olmadığını ifade ederek, öğrencinin konuşmasını engelledi.

DSP’DEN BENİ KOVDULAR

Girdiği şoktan çıkan Büyükerşen ise öğrencinin “Namussuz musunuz? Haysiyetsiz misiniz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “1999 yılında destek olarak listeme alarak seçtirttiğim bir ilçe başkanı, kanuna aykırı işler yaptığı için, partinin haysiyet divanına müracaat ettiğim için, ekibiyle birlikte istife ederek CHP’ye geçmiştir. Benim durumuma gelince ben durup dururken, DSP’den istifa ederek CHP’ye geçmedim. DSP’den beni kovdular. CHP’ye geçtim, tatmin oldun mu?”

BEYAZ GAZETE