'KCK davası da çıkmaza giriyor'

Prof. Emre Kongar, KCK davasının çıkmaza girdiğini ifade ederek, "Bu çadırları basmışlar. Kürtler adına konuşan bi sözcü, 'siz bugün bizim çadırımızı basarsınız bizde yarın Ak Parti binalarına cevap veririz' dedi. Fevkalade tehlikeli bir şey. Bu gidiş gidiş değil" dedi.

'KCK davası da çıkmaza giriyor'
NTV ekranlarında yayınlanan Yorum Farkı programında gündemi değerlendiren Prof. Emre Kongar ile Gazeteci Mehmet Barlas KCK operasyonlarını tartıştı.

KCK'nın kürt siyasal hareketin üst şemsiyesi ifadesinde bulunan Kongar, "KCK operasyonu diye birçok seçilmiş politikacıyı gözaltına aldılar. Kürtçe savunma yaparım yapmam hikayesi, o dava da çıkmaza gidiyor. Orada ne olduğu çok belli olmayan, hukuka ne kadar uygun olduğu da çok tartışmalı ve bir yanda kürt açılımı bir yanda demokrasi derken neler olduğu belliydi. Bu işin çok dikkat edilmesş gereken yönü" diye konuştu.

Olayın bambaşka bir yönünün daha olduğunu söyleyen Kongar, "O da beni çok tedirgin ediyor. Bu çadırları basmışlar sabaha karşı. İçlerinden bol miktarda molotof kokteyli ve havaifişek çıkmış. Barış çadırı, sivil itaatsizlik eylem çadırı, giriyorsunuz, molotofkokteyli dolu, böyle bir şey olur mu?" ifadelerini kullandı.

"Başka bir şey daha var" diyen Kongar, "Kürtler adına konuşan bi sözcü, 'siz bugün bizim çadırımızı basarsınız bizde yarın Ak Parti binalarına cevap veririz' dedi. Fevkalade tehlikeli bir şey. Şimdi burada net olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlerede, emniyetede, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kürtlerede, bu hareketleri örgütleyenlerede, bağımsız aday olarak BDP'nin adına girecek olan herkese ihtilal, demokrasi, insan hakları gibi ilkeleri hatırlatmak istiyorum. Bu gidiş gidiş değil" şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE