Başbakan Erdoğan, Toplu Açılış Törenine Katıldı (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘‘Bir yanda milletin partisi AK Parti var, diğer yanda çeteler, mafya var, teröre, kargaşaya sırtını dayayanlar var, istismarcılar var.

Başbakan Erdoğan, Toplu Açılış Törenine Katıldı (3)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘‘Bir yanda milletin partisi AK Parti var, diğer yanda çeteler, mafya var, teröre, kargaşaya sırtını dayayanlar var, istismarcılar var. Tabi burada bazı partiler var ki BBP, Has Parti, Saadet Partisi onları tenzih ediyorum. Bir yanda hizmet üreten, eser üreten, Türkiye‘nin geleceği için hayal kuran AK Parti var; diğer yanda tahrik üreten, hakaret üreten, şiddet üreten diğerleri var. Biz bu çirkin üslubu, bu çirkin yöntemleri asla kullanmayacağız" dedi.

Erdoğan, Esenler‘de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Esenler Belediyesi‘nin hizmet ve yatırımlarının toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Biz, Yunus‘un süt gibi berrak Türkçe‘siyle konuşmaya devam edeceğiz. Biz, Mevlana‘nın dünyayı kendine hayran bırakan derin kavrayışıyla konuşmaya devam edeceğiz. Biz, milletin diliyle, milletin üslubuyla, milletin nezaketiyle, zarafetiyle konuşmaya devam edeceğiz. Biz hayal kuracağız, hayalleri projelere dönüştürüp, milletimize hizmet üreteceğiz" diye konuştu.

"Sizden, 12 Haziran‘da, bu çirkin üslubun, bu seviyesizliğin hesabını sormanızı istirham ediyorum" diye devam eden Erdoğan, "Son sözü siz söyleyeceksiniz. 12 Haziranda, bunlara üslup öğretmenizi, edep erkan göstermenizi sizlerden istirham ediyorum. CHP‘ye, MHP‘ye, BDP‘ye oy vermiş kardeşlerimin de, bu seviyesizliğe, bu üslupsuzluğa sandıkta en güzel cevabı vermek suretiyle değerlendireceklerine inanıyorum. Siz ne yapacağınızı çok iyi bilirsiniz. Size inanıyor, size güveniyorum sevgili kardeşlerim‘‘

dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun vaadini eleştiren Erdoğan, ‘‘İnanıyor musunuz? Biz 600‘ün çok çok üstünde zaten garip gurebaya, sosyal güvencesi olmayana veriyoruz. Çalışmayana para vermenin ne anlama geldiğini herhalde siz de anlarsınız değil mi? Veya böyle bir şeyin olup olmayacağını anlarsınız değil mi‘‘ dedi.

Başbakan Erdoğan, iktidara geldiklerinde 23.5 milyar dolar borç devraldıklarını, bu rakamı 5.2 milyar dolara indirdiklerine dikkat çekerek, 18 milyar dolar borcu ödediklerini söyledi. Erdoğan, son 3 yıldır IMF ile ilişkileri olmadığını stanby anlaşmasını yapmadıklarını hatırlattı. Erdoğan, göreve geldiklerinde Merkez Bankası‘nın kasasında 27 milyar dolar bulunduğunu ve bu rakamı şimdi 93 milyar dolara yükselttiklerini belirtti.

Yeni projelerini açıklamayı sürdüreceklerini belirten Başbakan Erdoğan, ‘‘Bu dev projeler açıklanmaya devam edecek. İnşallah 2 hafta sonra İstanbul‘da yeni projelerimizi açıklayacağız. Ankara‘da açıklayacağız ve Anadolu‘yu dolaşıyoruz. Bizi izlemeye devam edin. Ama durmak yok. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün diyoruz. Hiç unutmayın Türkiye hazır hedef 2023. Mesele bu‘‘ şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda milletvekili adaylarını da sahneye çağırarak, adaylarla ve vatandaşlarla birlikte ‘‘Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda. Bize her şey sizi hatırlatıyor‘‘ sözlerini söyledi.

Erdoğan, daha sonra İstanbul Büyükşehir ve Esenler Belediyelerini hizmet ve yatırımlarının açılışlarını gerçekleştirdi. Erdoğan, KİPTAŞ tarafından yaptırılan konutların sembolik olarak anahtar teslimi sırasında, anahtar verdiği bir aileye, beraberindeki çocuklarını adını sorarak, ‘‘Bu kaçıncı çocuk? Durmak yok, yola devam‘‘ dedi. Ailenin, çocuğunu adının Rana Melek olduğunu ve ikinci çocuk olduğunu söylemesi üzerine alandaki vatandaşlar ‘‘Üç üç‘‘ diye slogan attılar. Erdoğan, bu sloganlara karşılık

olarak ‘‘Tamam tamam sıkıntı yok‘‘ diyerek güldü. Başbakan Erdoğan, diğer aileye de evlerinin kaç metrekare olduğunu sordu.

Ailenin 2 çocuğu olduğunu öğrenen Başbakan Erdoğan, ‘‘150 metrekarede 2 oğlan olur mu, hadi bakalım‘‘ dedi.

Kaynak: İHA