Bartınlı İşadamları Bosna’Ya Gezi Düzenledi

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD)11 kişilik heyetle Bosna Hersek’e gezi düzenledi.

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD)11 kişilik heyetle Bosna Hersek’e gezi düzenledi. Bosna Hersek gezisini değerlendiren BAKİAD Yönetim Kurulu Üyesi Zeyyin Sakareisoğlu yaptığı açıklamada Bosna Hersek’e ikinci kez gittiğini, gezinin çok verimli ve faydalı geçtiğini söyledi. Sakareisoğlu, Hasan Kayar, Engin Yakın, üyeler Sedat Çiftçi, Erhan Yoğurtçu, Furkan Çelen, Bender Çağlayan, Alptekin Güzoğlu, Hasan Gökgöz ile birlikte Bosna Hersek’e giden 11 kişilik BAKİAD heyeti Bosna’ya hayran kaldı.

Geziyi değerlendiren BAKİAD heyeti "Bosna Hersek, bizim için tarihi ve doğal güzellikler bakımından çok önemlidir. Yüz binlerce şehidin yattığı bu mekanın Karadeniz‘i andıran doğal güzelliklerini de görme ve çeşitli ticari girişimler açısından çok yaralı bir gezi oldu. Sanki Bartın’ın bir köyü ve beldesinde geziyormuşuz gibi hiç yabancılık çekmedik. Saraybosna, Travnik, Poçiteli, Mostar ve Türk eğitimcilerin açtığı ilköğretim, lise ve üniversiteyi ziyaret ettik." şeklinde konuştu.

Geziye katılan işadamlarının, Bosna Hersek‘in tarihi ve kültürel yapısına hayran kaldığını ifade eden BAKİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kayar, Bosna’nın Osmanlının yetimi olarak adlandırıldığını ve hala Osmanlının izlerinin günümüze kadar taşınmasından dolayı duygulandığını ve etkilendiğini söyledi. Kayar, "Bosna’nın hem ekonomi, ticari ve iş hayatını inceleme fırsatı, hem de Bosna‘da bulunan Türk okulları ve Türk Üniversitesi‘ni yakından tanıma imkanı bulduk. Buradaki eğitim gönüllüsü vatandaşlarımızın zor şartlar altındaki fedakarlıklarını, çalışmalarını ve başarılarını görünce duygulandık’ ifadesini kullandı. Bosna’da Osmanlının gidip camiler ve medreseler Türk eserleri yapmasından dolayı etkilendiğini belirten Engin Yakın ve Bender Çağlayan ise “Evet o zaman Osmanlı müesseselerini açtı kalıntılarını hala görmek mümkün şimdi de Türk işadamlarının savaş anında bile geri dönmeyip orada Yurt -okul ve üniversite açması aynı Osmanlının ruhunun canlandırıyor olması bir Türk olarak gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum." dedi.