Ak Parti’Nin Sivas Adaylarına ‘Devremülk‘ Benzetmesi

CHP Sivas Milletvekili ve milletvekili adayı Malik Ejder Özdemir, "Sivas milletvekilliği, anahtarı Tayyip beyin cebinde olan ve istediği zaman istediği arkadaşlarına ‘gidin bir dönem de siz eğlenin’ dediği devremülkü olmamalıdır." dedi.

CHP Sivas Milletvekili ve milletvekili adayı Malik Ejder Özdemir, "Sivas milletvekilliği, anahtarı Tayyip beyin cebinde olan ve istediği zaman istediği arkadaşlarına ‘gidin bir dönem de siz eğlenin’ dediği devremülkü olmamalıdır." dedi.

CHP Sivas milletvekili adayları, Belediye Nikâh Salonu‘nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan CHP Sivas Milletvekili ve milletvekili adayı Malik Ejder Özdemir, 12 Haziran’da yapılacak olan seçimlerden sonra Türkiye’nin bir yol haritası çizeceğini belirterek, "12 Haziran’dan sonra Türkiye ya başkanlık veya yarı başkanlık sistemine doğru gidecek veya laik, demokratik ve çağdaş bir yol izleyecek. 9 yıldan bu tarafa iş başında bulunan AK Parti‘yi Türkiye‘yi adeta bir yol ayrımına getirdi." iddiasında bulundu. AK Parti iktidarını ve Sivas milletvekillerini eleştiren Özdemir, "Keşke AK Parti’den seçilen arkadaşlarda toplumun karşısına çıkıp hesap verebilselerdi. Burada amacım, Başbakan tarafından başarısız görülmüş ya da başka gerekçeyle isminin üstü çizilmiş ve bugün siyasette olmayan arkadaşlarımızın şahıslarını eleştirmek değil. Benim amacım o arkadaşlarımızın yani 4 yıl Sivas’ta milletvekilliği yapmış arkadaşlarımızın seçmenine karşı hesap vermekten mahrum bırakılan siyaset anlayışıdır." dedi.

Partilerinin cumhuriyet tarihinde ilk defa bütün üyelerin katılımıyla bir ön seçim yaptığını kaydeden Özdemir, "Eğer bir muhalefet milletvekili 7 bin 500 üyenin katılımıyla yapılan seçimde liste başı oluyorsa burada ki başarı sadece kişisel olarak benim değil. AK Parti’nin Sivas’taki başarısızlığının da tescilidir. Aslında bu anlamda çok da başarılı olmayı istemezdim. Keşke AK Parti iktidarı ve milletvekilleri başarılı olabilseydi. 2007 seçimlerinde ‘Sivas’a aş getireceğiz, iş getireceğiz’ diyen arkadaşlarımız bunları yapabilselerdi. Keşke dikimevi gitmemiş olmasaydı, keşke yoksul sayımız daha az olabilseydi, keşke Sivas küçülmeseydi." dedi.

Özdemir, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı milletvekili aday belirleme metodu dolayısıyla eleştirerek, "Eline bir kağıt kalem alıyor Ankara’dakini İstanbul’a İstanbul’dakini Ankara’ya gönderiyor. Hani devremülkler vardır, karşınızda olan devremülkte kalan kişi bir bakarsınız 15 gün sonra gitmiş yeni tanımadığınız bir insan gelmiş. Sivas milletvekilliği, anahtarı Tayyip beyin cebinde olan ve istediği zaman istediği arkadaşlarına ‘gidin bir dönem de siz eğlenin’ dediği Tayyip beyin devre mülkü olmamalıdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP Milletvekili adayları Özdemir ile Metin Keskin, Erdal Erşan, Baki Çoban ve Bülent Renda Deniz hep beraber ellerini havaya kaldırarak birlik ve beraberlik görüntüsü sergiledi.