Abd‘nin ‘Kara Parası‘ Dolandırıcılara İlham Oldu

ABD‘nin Irak‘ı işgalinden sonra burada bulunan askerlere maaşlarının çalınmaması için ‘kara para‘ şeklinde gönderdiği paranın, tüm dünyada kara para dolandırıcılığının başlamasına sebep olduğu ileri sürüldü.

Abd‘nin ‘Kara Parası‘ Dolandırıcılara İlham Oldu
ABD, Irak‘ı işgal ettikten sonra orada bulunan binlerce paralı askerine maaşını güvenli göndermek için "kara para" taktiği uygulamasına geçti. Paranın yolda çalınmaması ya da çalınması durumunda çalan kişilerin para sandıkları çanta içinde siyah karton bulmalarını sağlamak amacıyla bu uygulamaya geçildiği belirtildi.

ABD‘li askerlerin kara para uygulamasıyla maaşların dağıtıldığı bildirildi. Ancak, bu durum dünyada ve Türkiye‘de dolandırıcılara ilham oldu. Türkiye‘de kara para ile 4 ilde dolandırıcılık yapmaya çalışan zenciler yakalandı.

ABD dolarının üzeri siyah kimyasal bir boya ile kaplanıyor, para güvenli bir şekilde getirildikten sonra özel bir kimyasal ile yıkanarak para eski haline dönüştürülüyor. Böylece para güvenli bir şekilde transfer ediliyor. Ancak bu durum dolandırıcıları da harekete geçirdi. Dolandırıcılar üzeri yapıştırıcı ve ayakkabı boyasıyla kaplanmış sahte olmayan 200 Euro ve 100 dolarlık banknotlar, sadece siyah karton olan banknotların üzerine konuluyor. Gerçek olan bu paralar, kimyasal solüsyonlara batırılarak

üzerindeki boyadan arındırılıyor. Ancak diğer banknotlar sadece siyah birer karton. Böylece gözlerine kestirdikleri avlarına parayı elden çıkartmak istediklerini, TL‘ye ihtiyaçları olduğunu bildirip, piyasadan düşük fiyatla dövizi bozdurabileceklerini söylüyor. İstedikleri parayı aldıktan sonra kartonlarla onun üzerindeki boyayı temizleyeceğini söyledikleri solüsyonu veren dolandırıcılar ortalıktan kayboluyor.

Kaynak: İHA