70‘İnden Sonra Ressam Oldu

Sakarya‘da 72 yaşından sonra resim yapmaya merak saran Birsen Kula, hobi olarak başladığı sanat dalında şimdiye kadar 54 eser yapmış. şimdi sergi açmaya hazırlanıyor.

Sakarya‘da 72 yaşından sonra resim yapmaya merak saran Birsen Kula, hobi olarak başladığı sanat dalında şimdiye kadar 54 eser yapmış. şimdi sergi açmaya hazırlanıyor.

    Adapazarı ilçesinde yaşayan Birsen Kula, ev gezmelerine gitmeyi sevmediği için hobi olarak resim çizmeye başlamış. Kula; "Bu beşinci senem oluyor. 2,5 yıl önce eşimi kaybettim. Resim çizmekten çok mutluluk duyuyorum. Resim çizmeye başladımmı bütün gamı tasayı unutuyorum. Bana yaşam veriyor." diye konuştu.

    Sakarya Halk Eğitim Merkezi‘ndeki resim kursuna gittiğini kaydeden Kula, resim çizmeye kara kalemle başladığını dile getirdi. Kurstaki hocası ve arkadaşları ile bir aile ortamı oluşturduklarını kaydeden Kula şunları söyledi: "Mümkün olsa okuldan hiç ayrılmayacağım. Bir gün gitmesem ikinci gün hocamı, arkadaşları ve resmimi çok özlüyorum."

    Evinin duvarlarını çizdiği resimlerle süsleyen Kula, resimlerini seyrettikçe mutlu olduğunu ifade etti. Kula; "Şimdiye kadar 54 resim çizdim. 9 tanesini hediye ettim. 26 tane resmimi eve astım. Onları seyrettikçe mutlu oluyorum. Evimin her tarafı resim dolu. Eğer yardımcı olunursa sergi açmayı istiyorum. Elim ayağım tuttuğu sürece resim yapmaya devam edeceğim." dedi.

    Halk Eğitim Merkezi‘nde resim öğretmeni olan Halil İbrahim Altuğ ise Kula‘nın kendilerine yaşama azmi kazandırdığını belirtti. Kula‘nın yaşına göre çok güzel resim çizdiğini anlatan Altuğ; şöyle konuştu:

    "Öğrenciden çok abla kardeş gibi olduk. Çok güzel bir ortam oldu. Kendisini çok başarılı buluyoruz. Onu gördükçe yaşama azmi kazanıyoruz. Biraz daha yaşama bağlanıyoruz. Yaşına göre çok güzel resim çiziyor. Yeteneği önceden de varmış ama çıkmamış. Yakında kendisine kişisel bir sergi açacağız."