Vali Harput Turşu İmalathanelerini İnceledi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Orhangazi‘de başta Gedelek köyü olmak üzere turşu imalathanelerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Orhangazi‘de başta Gedelek köyü olmak üzere turşu imalathanelerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Harput, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ile birlikte Orhangazi’ye geldi. Gedelek’te turşu imalathanesini gezip, köy meydanında vatandaşlarla sohbet eden Vali Harput, daha sonra Marzim ve Orzim tesislerinin yanı sıra Göl Spor tesislerinde de incelemelerde bulundu.

Vali Harput, özellikle Gedelek köyündeki turşu imalathaneleri ile Marzim ve Orzim tesislerini çok beğendi. Orhangazi protokolünün de eşlik ettiği gezide Vali Şahabettin Harput, turşuculuk ve zeytin tesislerinin Orhangazi ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Orhangazi’yi de ziyaret eden Vali Şehabettin Harput’u Gedelek köyü girişinde Orhangazi Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Jand. Yzb. Ahmet Uzun, Belediye Başkanı İsmail Tartar, Emniyet Müdürü Ümit Ayhan ve AK Parti Bursa Milletvekili Adayı İsmail Aydın karşıladı.

Zeytur-San Tesisleri‘ne gelen Vali Şehabettin Harput, Berrak Turşuları yönetim kurulu başkanı Turgay Tüfekçioğlu‘dan turşuculuk hakkında bilgi aldı.

Gedelek köyü meydanında vatandaşlarla sohbet eden Vali Şehabettin Harput, köyün turşuculuk konusunda bir marka olduğunu belirterek, "Şükredin ki böylesine doğa harikası bir köyde yaşıyorsunuz ve aynı zamanda da ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyorsunuz. Doğru ve dürüst çalışmanızın karşılığını ülke ve dünya çapında yaptığınız ünle alıyorsunuz." dedi. Ankara’da kendisine Gedelek turşularını sorduklarını anlatan Harput, köylülerden turşuculuğa önem vererek daha da geliştirmelerini istedi.

Gedelek Köyü Muhtarı Osman Trak köylerinde yarım asırdan fazla bir süredir turşuculuk yapıldığını belirterek, "Türkiye’nin en kaliteli turşuları burada üretiliyor. Tüm tesislerimizde toplamda bin 500’ün üzerinde insan çalışıyor." dedi.