John James Audubon 226. yaşında

John James Audubon'un doğum günü nedeniyle Google farklı bir logo hazırladı. John James Audubon'un doğum günü nedeniyle ana sayfaya yerleştirilen logo, kullanıcıların da dikkatini çekti John James Audubon'un kim olduğunu merak eden kullanıcılar araştırmaya başladılar bile. 26 Nisan 1785 Tarihinde Dünyaya gelen Amerikalı Ornitolog, doğa bilimcisi

John James Audubon 226. yaşında
Tüm Özel günlerde logosunu değiştirmekten kaçınmayan Google, çekti John James Audubon’un doğum günü için bir kez adah aynı işi yaptı. Tarihi olaylarda, bilim adamlarının gerçekleştirdiği icatlar için, ya da ünlülerin doğum günlerinde özel olarak Doodle’e bir yenisi daha eklendi. John James Audubon’un doğum günü için de bir Doodle hazırlayan Google, bu özel logoda John James Audubon’un çizdiği kuşlara yer verdi.

Dün gece yarısından itibaren bilgisayarlarının başına oturan kullanıcılar yine Google tarafından hazırlanan bir sürprizle karşılaştılar. Ressam ve kuş bilimcisi John James Audubon’un doğum günü için Google, yeni bir Doodle hazırlamıştı.

Hemen Doodle’ye tıklayan kullanıcılar Ressam John James Audubon hakkında bilgi almaya çalıştılar. Ressam John James Audubon ‘un doğum günü nedeniyle değişen logo, ağaç ve kuşlardan oluşuyor.

Daha önce de Google’nin bu tür uygulamaları ile karşılaşan kullanıcılar ilk olarak Doodle’nin neden hazırlandığını öğrenmek için harekete geçti. Geçmişte de büyük icatlar ye de bilim adamları için bu tip uygulamalara yer veren Google Ressam John James Audubon’un doğum günü olan 26 Nisan’ı unutmamıştı.

JOHN JAMES AUDUBON KİMDİR
26 Nisan 1785 Tarihinde Dünyaya gelen Amerikalı Ornitolog, doğa bilimcisi, avcı ve aynı zamanda ressam olan John James Audubon Kuzey Amerika’ nın kuşlarını incelemiş, bunları kataloglamış ve aynı zamanda da resimlerini yapmıştır.

John James Audubon Haiti, les Cayes doğumlu olan ressam bir süre ingiltere nin güzide şehirlerinden olan Liverpool ‘ da yaşamış ve daha sonra tekrar amerika ya dönüş yapmıştır.

Mezarının nerede oludğu tam bilinmemektedir. 27 Ocak 1851 yılında vefat etmiştir.

John James Audubon ‘ un yapığı kuş resimleri daha önce yapılanlara hiç benzememektedir.

Çünkü bu bilgin sanatçı, resimlerini müzelerdeki dondurulmuş örneklere bakarak değil canlı yada yeni öldürülmüş kuşlara bakarak yapmıştır.

Üstelik bu hayvanları doğal hareketleriyle resimlemesi ve çevrelerine bitkileri ve başka canlıları da eklemesi tablolarını daha canlı ve gerçekçi hale getirmiştir.
Eserlerinden biri


17 Yaşında iken babası onu Philadelphia yakınlarındaki arazilerini yönetebilmesi için ABD ye göndermiştir. Bu ülkede, önce görmediği yeni kuşlar ve hayvanlarla karşılaşan audubon koleksiyon ve resim yapmayı devam ettirdi.

Önceleri new york, sonrasında ise kentucky ‘ de bir iş kurarak geçimini sağlamaya çalışsa da örnekler toplayıp resim yapmak bütün zamanını aldığı için başarılı olamamıştır.

Bir fransız deniz subayının oğlu olan Audubon, dokuz yaşındayken Fransa ‘ ya gittiğinde matematik ve coğrafya eğitimi görüp babası gibi kaptan olması için okula gönderildi. Ama bütün zamanını doğadan örnekler toplayıp, kuşları ve hayvanları gözleyerek geçirdiği için iyi bir öğrenci de olamadı.

Ünlü kuş bilimcisi John James Audubon ‘ u google unutmayarak 226 ncı doğum yıldönümünde hatırlandı ve google doodle logosu olarak tarihteki yerini birkez daha almış oldu.
İşte 26 nisan 2011 Tarihinde google logosunda yer alması muhtemel google logosu.

Dünya Günü için Google özel bir logo hazırladı. Dünya Günü 22 Nisan'da tüm dünyada kutlanıyor. Dünya Günü için Google'ın hazırladığı logo, renkli / hareketli görüntülerden oluşuyor. Dünya Günü için özel hazırlanan Doodle'da ağaçlar, bulutlar, hayvanlar ve bir şelale görünüyor.

Google, değiştirdiği logolarla ünlü isimlerin sevenlerine ve icatların müdavimlerine hoş bir sürpriz yapmış oluyor. Dünyanın en büyük arama motoru Google, Türkiye'de en çok ziyaret edilen site durumunda.

Her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği dünya arama devi Google, değiştirdiği logolarla ziyaretçilerinin gönlünde taht kuruyor.