Televizyon Ödülleri Sahiplerini Buluyor

İlki ‘İsmail Cem‘ adıyla geçen yıl dağıtılan Antalya Televizyon Ödülleri‘nin ikinci defa sahiplerini bulacağı tören 30 Nisan‘da gerçekleştirilecek.

Televizyon Ödülleri Sahiplerini Buluyor
İlki ‘İsmail Cem‘ adıyla geçen yıl dağıtılan Antalya Televizyon Ödülleri‘nin ikinci defa sahiplerini bulacağı tören 30 Nisan‘da gerçekleştirilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Televizyon Ödülleri yarışmasına 28 dizi ve 109 televizyon programı başvurdu. 20 dizi ve 54 program ön elemeyi geçerek yarışmaya katılmaya hak kazandı. Yarışmada 32 kategoride ödül dağıtılacak. Ödül heykelleri, 30 Nisan’da Mardan Palace Otel’de düzenlenecek gecede sahiplerini bulacak. Ödül töreni televizyondan da canlı yayınlanacak.

Televizyon ödülleri yarışmasının tanıtımı için Antalya Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Jüri Başkanı Faruk Bayhan ve AKSAV Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Yarışma jürisinin de tanıtıldığı toplantıda konuşan Mustafa Akaydın, yarışmanın henüz bebek olduğunu belirtti. Akaydın, gelecek dönemde Altın Portakal’daki gibi bir kortejin de yarışmaya dahil edilebileceğini kaydetti. Başkan Akaydın, Antalya Televizyon Ödülleri kapsamında hazırlanan Türk Televizyon Dizileri Tarihi adlı kitabın da tanıtımını yaptı. Başkanlığını Faruk Bayhan’ın yapacağı Antalya Televizyon Ödülleri jürisinde; Fatih Ediboğlu, Efe Önbilgin, Ziya Öztan, Berna Laçin, Nilgün Öneş, Hidayet Karaca, Mesut Yar, Memet Güler, Yüksel Aytuğ, Cafer Yiğitoğlu ve Cengiz Haydar Barut yer alacak.

Toplantıda Antalya Televizyon Ödülleri’nin ödül heykeli de tanıtıldı. Ödül heykeli, Tufan Dağıstanlı tarafından tasarlandı. Televizyonu simgeleyen beyaz cam kaide üzerinde yükselen gümüş heykel, sekiz katmandan oluşuyor. Televizyona, yedinci sanat olan sinemanın devamı olarak vurgu yapılıyor. Bu yıl yarışmanın onur ödülünü Tekin Akmansoy alacak. Türk televizyon tarihinin ilk dizisi olan ve dünyanın en uzun süren dizileri arasında yer alan Kaynanalar dizisinde uyanık işadamı Nuri Kantar tiplemesiyle beğeni toplayan Tekin Akmansoy’a ödülünü, yine aynı dizide Döndü karakterini canlandıran tiyatro sanatçısı Defne Yalnız sunacak. Ayrıca Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Küçük Osman karakterini canlandıran Emir Berke Zincidi’ye ise Jüri Özel Ödülü verilecek.